Followers

Answer Questions

Thursday, January 27, 2011

I'm Happy =)



Hello,
Lame kan x cite pasal diri i dalam blog nie...hehe...okey,esok jam 8 malam i akan bertolak pulang ke Melaka memandangkan esok universiti i dah start cuti untuk sambut Tahun Baru Cina sampai 5/2/2011..Ramai kot tanye i.i naek ape balik nie...so, i naek bas oke..i tak naek flight...Diorang nie pelik i naek bas coz mase sem 1 and 2...i memang naek flight jer even cuti pendek..now jer dah naek bas..salah satu faktornya...abg i tak dapat nak amek kt airport k..huhu..

Lately, i agak busy la dengan assignment but now semua assignment dah settle..juz for this month la..hehe...owh ya..i kena study coz mid term exam i akan berlangsung lepas cuti nie...huhuhu..ape i nak wat cuti nie??..okey..first thing..i plan nak turun KL..nak jumpe my bff...Amalina..bukan Amalina kat kampus i ni tau...nie Amalina(member i kat Melaka)..i pegi KL maybe hari Sabtu atau Ahad..2 hari jer i pegi.x lame la..coz selebihnya i nak belajar bawa scrambler ngan my friends yg telah mencabar i untuk bawa scrambler dia...i selalu kutuk2 scrambler..tu yg dia bengang tu...hahaha...padan muka..:P

Owh ya, kalau ade rezeki..i akan jumpe abang i no.2..tu pun kalau dia x pegi Sarawak lagi..So..tu jerla wat mase nie...barang-barang pun i x pack lagi...esok pagi i ade kelas pagi...huhu...yang lain..x de pape lagi setakat nie...lastly, thx a lot coz i dapat tgk peningkatan blogwalking anda di sini..hehehe....cayunk u all..love it!!=)






Wednesday, January 26, 2011

Sixth Sense - CINTA MATIKU


Lirik Cinta Matiku – Sixth Sense


Akan ku biarkan dirimu

Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku

Kerna cintaku terlalu gila

Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Chorus

Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku

Ulang Chorus
Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu



Ulang Chorus 3X



Hye all...maybe u all pernah dengar lagu nie kan?..even another blog pun dah byk yg muat turun diz songs...but i nak tulis juga..ehee...really like diz song...bkn setakat nie jer...ade byk lagi lagu Sixth sense yang i suke...nie video yang i dapat share ngan u all..juz click jer k..enjoy ur day =)

  



Tuesday, January 25, 2011

Di Sebalik Lagu Cinta Tiga Segi -_-




Hye,
U all pernah dengar tak lagu or Video Cinta Tiga Segi.Mesti u all pernah tengok and dengar kan.Even cerita nie dah basi but ade juga sesetengah pihak yang masih tataw cerita sebenar Di sebalik Lagu Cinta Segi ini. So, saje nak sharing ngan u all..Selamat membaca k:)


Telah dijelasan oleh dua orang pemuda dari Singapura bahawa lagu itu mereka cipta dan nyanyikan 10 tahun lepas, tajuknya "PERANGKAP CINTA" dan cerita itu adalah karut.

Jawapan pihak penjara.., melalui semakan mereka, tidak ada nama banduan akhir yang telah digantung mempunyai nama HAZWAN WAFIY BIN ABU HASSAN. Malah tiada nama banduan yang sedemikian yang sedang menunggu hukuman gantung, atau sedang dipenjara tanpa melibatkan hukuman gantung.



Sambung Jabatan Penjara, memang banduan dibenarkan membuat permintaan terakhir sebelum hukuman dijalankan, tetapi ia dilakukan dengan kawalan yang sangat ketat. KESIMPULANNYA, kata jabatan penjara, cerita itu adalah PALSU. Kalau kedua-dua tangan itu digari, mustahil banduan akhir ( kononnya Hazwan ) boleh bermain gitar.

Tentang video kononnya tunang Hazwan dihempas dengan batu, sampai pecah kepala, ia sebenarnya rakaman pembunuhan seorang gadis KURDISH bernama Du'a Khalil Aswad, 17, yang dihukum mati kerana lari mengikut kekasihnya, seorang pemuda SUNNI. Kaum keluarga dan masyaakat kurdish marah dengan tindakan du'a kerana bagi mereka, sebagai penganut agama YEZEDI, Du'a tidak sepatutnya berkasihan, apatah lagi lari dan berkahwin dengan lelaki islam. 




Apabila berjaya ditangkap pada 7 April 2007, gadis cantik berambut perang ini diserang oleh beratus-ratus pendudu kampungnya diBashika, Utara Iraq. Hukuman ngeri yang berlangsung selama 30 minit itu berakhir apabila seorang lelaki menghempas seketul konkrit besar keatas kepala du'a. 
Pengajaran yang boleh diambil, jangan mudah percaya pada sensasi, selidik betul-betul fakta yang anda terima..









Cerita Sedih Sepasang Kekasih -_-



Guyz,
Jadikan cerita nie sebagai tauladan k...


Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Razak,yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah ni sebagai 'imah' je (nak kasi nampak manje le tuh). imah ni lak panggil razak ni 'abang' je cos diorang ni dah close, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun. Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka masa 3 tahun. Razak tu kena gi UK . lama gak tuh... Imah ni kesepian le kat Singapura. Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang...Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2 imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gi makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati imah ni dah terpaut lak kat kamarul nih... maka hilang la bayang2 razak drpd hati imah..

Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke singapura. Beria2 le mamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razak ternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town. maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh... tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2... sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarul tu laki org. imah pun peras..cuba nak kembali kepada razak. Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik singapura.

Razak pun memberanikan diri dia... jumpa imah. dia gi le rumah imah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam. razak cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat masa sepeninggalanku" imah terperanjat... "err bila masa lak nih.. aku setia apa..." kata imah razak berkata... tersedu2.. " Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul ..." imah terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja ..." tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UK tu......seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..." razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedang menangis...

I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it 
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam... masih menangis....razak sambung...

If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you
> They're a mirror

I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

"suara razak terus mendayu2....

"My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"

razak ulangi phrase yg sama.......imah terdiam...walaupun
air mata masih mengalir...

My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!"

setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu... tiba2 mulut imah berkata ... " abang, imah nak beritahu abang sesuatu" "katakan lah duhai imah" jawap razak dengan suara perlahan... " err...... err..." kata imah dlm keadaan bersalah..."katakan lah .. katakan lah imah.. abang sanggup terima..." tambah razak...perlahan2.. imah berkata

"abang..."
"sebenarnya... imah tak paham bahasa Inggeris..."



P/s: hahaha...ape perasaan korang bace cite nie...mesti menyirap jer kan tgk ending macam nie...kihkihkih...jgn marah2 sebab i pun dah 2x5 mcm korang juga...terkena!!..WAKENABEB!!!:D






Monday, January 24, 2011

What is SIFE?




Hello my lovely friends,

Remember that I went to Pulau Pangkor to join this program on 13-16 Januari? So, now I will tell you all about what is SIFE actually.

Firstly, SIFE (Students In Free Enterprise) is an international organization that brings together the top leaders of today and tomorrow to create a better world through the positive power of business. Through projects that improve the lives of people worldwide, the university students, academic professionals, and industry leaders that participate in SIFE are demonstrating that individuals with a knowledge and passion for business can be a powerful force for change.

More than 1,500 attendees representing more than 50 countries at the SIFE World Cup 2008 held in Singapore in October demonstrated the strength of SIFE's international network and global reach. At the SIFE World Cup 2008, the top SIFE teams in the world presented the results of their outreach projects to determine which teams made the most impact on their communities.

SIFE students from 41 countries competed at the 8th annual event with the team from Memorial University of Newfoundland in Canada emerging as champion. The first runner-up was Obafemi Awolowo University in Nigeria. Also advancing to the final round of competition were the SIFE teams from Alpha Arts and Science College in India (3rd place) and Singapore Polytechnic from the host country of Singapore (4th place).

"This is a competition where the best business-minded students gather from around the world," said Bruce Nasby, SIFE International Executive Vice President. "When we get them together, amazing things happen. Not only do they share their passion for improving their communities through business principles, but they also make lasting friendships with students from other countries and interact with leading business executives from around the world."

SIFE is represented in 47 countries with more than 38,000 students enrolled in some 1,500 colleges and universities.

Okey, In Malay Language: 

SIFE adalah satu badan organisasi yang membantu masyarakat luar meningkatkan taraf hidup mereka dalam bentuk Social Entrepreneurship.Seperti mana yang I pergi Pulau Pangkor last week, mulanya memang I tak tahu pun What is SIFE actually and after di beri pendedahan, barulah I tahu yang SIFE adalah satu badan organisasi yang telah lama popular bukan sahaja di Malaysia malah lebih dari 40 buah Negara.If masuk SIFE ni, memang 100% kena speak in English lah kan…

I pun bukan taw sangat…main cakap jer.Tapi yang I kagum dalam SIFE ni adalah semangat dalam pasukan.Kitorang actually akan create one project and will be present with others University.Team yang menang akan dibawa ke peringkat International untuk bertanding dengan 41 buah Negara lain.See???..macam mane besarnya komitmen dalam organization SIFE nie.Owh ya, lupa nak bagitahu.SIFE adalah satu badan organisasi yang bukan mengaut keuntungan.Tujuannya adalah lebih membantu masyarakat luar.Dari mana dapat sumber kewangan?..Kalau u all nak tahu,SIFE adalah badan organisasi yang mempunyai banyak sumber dana/penderma yang memberi dana kepada perjalanan SIFE ini.

Kelebihan yang I dapat bila I balik dari kursus SIFE ni ialah I lebih bersemangat,skill communication semakin bertambah,I lebih yakin untuk tampil beri pandangan dan banyak lagi.6 orang yang pergi kursus kat Pulau Pangkor hari tu akan cuba mencari student yang betul2 berminat dan ade komitmen sebab pertengahan tahun ni,Malaysia akan menjadi tuan rumah. So, student dari 41 buah Negara lain akan datang membentangkan project diorang untuk merebut award sekaligus mendapatkan dana untuk merealisasikan project yang diorang buat tu.Termasuklah universiti i. I baru je dapat email from Albert-Manager bahagian pengurusan dari Kuala Lumpur untuk menghantar senarai nama 20 pelajar yang menyertai program ini.

I rase dah panjang kot I ceritakan apa itu SIFE..so, sampai di sini sahaja.If ade apa-apa perkembangan lagi.I akan masukkan k..Owy ya, mesti korang bosan kan baca benda-benda macam ni tapi percayalah banyak benefit yang boleh kita dapat bila join team ni and one more thing I x dpt nak upload gambar lagi, next time I akan upload k..So, Tq coz sudi bace entry yang agak bosan ni J





Saturday, January 22, 2011

My Birthday Story =)




Happy birthday !!!!!!!!

Hye all….yeayhhh!!..this year genap 23 years…ehee:P
Okeyh, setengah jam before 12am..jantung I berdegup laju…ye lah..macam x percaya yang I dah nak masuk 23 tahun…terase diri ni dah semakin tua..huhu…baru I tahu perasaan sebagai seorang wanita bila makin hari makin umur menginjak ke usia matang..maka perasaan untuk tidak tua tu automatic terfikir..haha…tu tandanya I dah matang kan?adoi…x de la…umur jer pun 23 tahun tapi perangai cam budak2…huhuhu…
Hurm..berbalik pada cerita tadi..i baru balik dari makan dengan my buddy..lily and ama…so, malam tu I dok bilik jer and chatting with my club friends..sampailah jam 12 mlm..abg ayie(abg angkat I no.5) call…OMG!!...happy gilerr…I ingt I dah lost contact ngan dia…hehehe…rindu gler kt abg ayie…JAbg I nie dok kedah…tu yg payah nak jumpe but its oke..nnti bulan 6 I balik Perak..i akan pegi sane..drive sendiri kot..:)
So..i rase tahun ni adelah tahun yg terbanyak I dapat wish daripada member2…ade siap nyanyi bagai..even mom and ayah I pun call nyanyikan lagu happy birthday untuk i…soo sweet…:p
And paling I tak lupe..bdk2 Geng Club Melaka 2 (GCM2) club..siap nyanyi lagu happy birthday dalam room…really appreciate it..Owh ya..my lecturer pun x lupe wish tau..ramai la…smpai tatau nak cakap per…and dalam 12.30 macam tu…Ama masuk bilik i…siap cake per sume..terharu sgt…ingt diorang tak buat…hehehe…so malam tu..sambut dalam bilik..ramai juga member dtg..Present pun cantik2 I dapat…hehehe..:P
Tapi dalam banyak wish tu..i teruja dengan my uncle punye wish…hehehe:p




Haa..nie la…giler panjang but I suke…coz sweet macam gula-gula…hikhikhik…:p
For uncle Demizaru…thx ya..:) x lupe juga pade member2 kan..my buddy,SIFER team,my roommate,YM members, and sume2 la yg mengenali diri ini..cayunk u allJ






Friday, January 21, 2011




Menurut pengkaji, wanita dapat dinilai perwatakannya melalui warna kegemarannya. Di sini, disebut serba ringkas tentang wanita, warna dan tafsiran perwatakannya.=)

MERAH
Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang-senang.



BIRU
Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang, jujur, cekap memberi maaf dan tegas.

HIJAU
Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.

HITAM
Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi cepat tersinggung.

COKELAT
Kaya dengan sifat keibuan, suka merendah diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah.

UNGU
Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.

KELABU
Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan cerdas dan bijak.

KUNING
Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran.

PUTIH
Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur, rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal.










Guyz...i jumpe tips nie..its really nice...99% mmg betul pun ape yg ade dalam nie...hope ia akan jadi pengetahuan buat anda semua...saje nak share...eheee...=)

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan!.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama! yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini! dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.






OMG....Im So Tired !!!


Hello,
Adoi.....i penat gler smpai x cukup udara nak bernafas!!!...penat gler....i punye latihan dah start ri nie..act..dah start lame..tapi memandangkan last week i x dapat nak attend coz i pergi kursus kat Pulau Pangkor...so ianya start ari nie lah kan....pagi2 lagi i dah bangun...pukul 5...siap mandi per sume and turun kat padang kawad...wat senaman ringan and jogging 2.4 km macam selalu yang i wat last year...but suddenly i rase macam nak pitam oke....giler lame kot i dah lame x jog...i rase last i jog pun bln lepas...pas tu x de dah....pg gym pun jarang...huhu...so...dengan x pernah2 i stop and lari again...kali nie its happen!!..oh God...selalunya...i tak kan stop sampai habis 2.4km...En.piee(jurulatih i)byk bg support suruh teruskan berlari..owh ya...akhirnya i habiskan juga berlari even byk kali stop tgh jalan...fuuhh!!!...
and then..i balik bilik rehat jap..haa..nie tgh rehat la nie....huhuhu....but after this..i ade kelas undang2...OWh...mesti ngantuk..i dah start ngantuk nie....tapi lapar laa...waaaa...malasnye nak turun bawah g sarapan....huhuhu...nasib baik ade bubur kat bilik i...k lah, i nak rehat jap..chaww!!:P







Happy Tears =)



Guyz....

thx a lot coz wish for my birthday on 20 Jan..=)
x terbalas...nanti i akan wat 1 entry juz special for my birthday story k...hehehe:P



Tuesday, January 18, 2011

My Activity ...


Hello,

Hye all .... hee:p
i baru jer balik dari Pulau Pangkor..ade program SIFE kat sane...ape dia program SIFE??..haa...kalau nak tau nanti i akan masukkan dalam 1 entry khas okey...yang i nak cerita hari ni ialah tentang i agak stress dengan program and assignment i..huhuhu...baru balik dari Pulau Pangkor...i kena attend lagi satu seminar..huhu..dengan assignment yang ade dua,tiga lagi i baru dapat tau kena buat...O.M.G!!
Owh ya, i akan balik Malacca pada 27/1/2011...hari khamis..that's mean i sampai sane pagi jumaat..macam biase juga ade orang nak support tiket pegi n balik...ya,TQ...but this time rase mcm nak drive balik sendiri ke Melacca...hurm...tengoklah dulu..Haa..lagi satu before i lupe...i dah masuk tahun 3, so diwajibkan buka syarikat dan mendaftar..adoi...nak kena daftar bagai...tataw nak wat business per nie..huhuhu...:(





35 Perkara Tentang IeyRa KieyRa =D



Ade 35 Perkara yang x semua u all taw even rapat ngan i..saje jer nak share..ehee=)


1) Menulis dengan tangan kiri - Kidal
2)Sangat sensitif
3) X suka dikongkong
4) Tempat yg i akan pergi kalau sedih (Pulau dan Pantai)
5)Ade 5 orang abang angkat
6)Paling benci orang yg terang2 dah salah tapi x mengaku
7)Sangat suka memandu laju!
8)x pandai and x suka pujuk orang
9)seorang yang suka memerhati dan memberi tafsiran sendiri.
10)Paling obses ngan colour purple 
11)Suka simpan tiket wayang+ key chain
12)Sangat suka ngan no.7
13)Cepat menangis
14)Lebih suka bersendirian
15)X reti share masalah ngan orang lain
16)x suke tengok TV
17)x suke memasak
18)Cepat tersentuh kalau kena marah ngan orang lain
19)Kadang-kadang jiwang karat gak :p
20)Paling takut kalau berada di tempat2 gelap and tinggi 
    (gayat).
21)Lahir di Miri,Sarawak
22)3 perkara yang saya buat kalau sedih  
    (Shopping/menyanyi/Drive laju2)
23)Sangat malu perihal dalaman wanita
24)x suke bergosip!
25)Pencinta alam
26)Sangat suka dengar lagu dan menghayati sepenuhnya
27)Sangat garang ngan adik2
28)x suke Matematik!
29)Seorang yang serius and sometimes suke gak wat 
     lawak=)
30)Suke berkarya (Sajak,Puisi,Pantun,Essay,Cerpen,etc)
31)Panggilan saya di rumah (Dayang or Kak yang)
32)X suke makan cake!
33)Tak reti duduk rumah lama-lama
34)Akan melukis kalau dah bosan dalam kelas
35)Merupakan anak dan cucu sulung







Thursday, January 13, 2011

Gud Bye...



Good Bye Everyone...
I akan pergi malam nie ke suatu tempat...
Tengok gambar nie pun mesti korang dah taw kan?
Erm..k, Luv u all..




Wednesday, January 12, 2011

I guess i need you....



Everytime i see you in my dreams
I see your face, your haunting me
I guess i need you.....









Its haunting Me....



12/1/2011


Hello,

Since beberapa hari lepas, i mcm x de semangat sejak dengar bad news from someone..huhu..im so sad T_T..Ntahla....i sampai tak tahu nak taip ape for this entry...same dengan update status i kat fb...tak ter'update'..huhu..setiap kali i taip..setiap kali tu juga i padam...lastly, i rase silent tu lebih bgs..huhuhu...;(

I tak boleh taip kat sini what's the problem is it but i know sesetengah yg rapat dah tahu...cuma bila dah terjadi something mcm nie...i macam x keruan..hilang arah..walaupun sekarang ni i dah boleh lupakan dia...tapi hakikatnya dalam diam i masih ingatkan dia..i kalau boleh ta nak dengar ape2 lagi pasal dia...sebab i ta nak sakit...i ta nak rasa sakit tu lagi...sebab i rase macam nyawa i separuh pergi bile i terfikir pasal dia..huhuhu...what ever pun pasal dia pas nie...i ta nak amek tahu sebab dia bukan milik i lagi...dia dah jadi milik orang lain...so, after this...i hope fikiran i nie tak terfikir lagi pasal mende2 tu smue..im begging...huhuhu...cukuplah dua tahun i sengsara sebab nak lupekan dia...sebab dia pergi macam tu jer without any reason..i rase macam nak mati jer mase tu...;(

i x nak cari someone but juz wanna forget everything about him..huhu..if dia blh pergi macam tu jer..i pun boleh pergi macam tu jer...cume i benci dengan diri i..still cryin about him...really HATE it!!!! T_T..











Saturday, January 8, 2011

Dinner with My Platun Suksis =)







Hye,

Today..i ade dinner with My Platun SUKSIS or Kor-Sukarelawan Siswa Siswi kat KFC di airport Pengkalan Chepa,Kelantan..Bukan maen jauh lagi kan i dinnner??...macam tak de tempat laen plak..huhuhu...Kitorang pilih tempat nie sebab bersebelahan jer dengan hostel...So, memandangkan cuaca tidak mengizinkan..hujan lebat..so..better pilih tempat yg berdekatan jer..huhuhu..so, i pun dengan agak rela(separuh terpaksa) pun pergi la dinner sekali..huhuhu..Papepun, dinner malam tu seronok juga sebab ramai juga yang pergi....erm, thanks to En.Piee and En.Yusof coz menjadi jurulatih yang sangat memahami anak buahnya...=)








Look,What u have done!





8/1/2011
Susah bile dapat lelaki yang egonya terlalu tinggi nie..its not my test but i don't know why i still remember him..kecewa kot dengan sikap dia kadangkala..but at the same time i cube ta nak ingat lagi whatever memory lame..huhu...TAPI bile i semakin nak lupe semakin kuat plak ia datang...huhuhu..perasaan apakah ini????..

Now, i dah tahun akhir and banyak lagi yang i nak kena buat saat-saat tahun akhir nie..semoga mende2 nei x menghantui diri i lagi..i sedey kot malam td..tak ley tido langsung..smue member2 i mesej,semua i tak layan..x de mood nak reply..and still in bad mood again..biasenye klaw i x de mood or sedey..i suke g pantai,shopping and g saloon..rase mcm nk g saloon jap g..tp mesti tutup nie..huhuhu..biasenye saloon sini tutup ari Sabtu...nak g pantai x ley...asyik hujan jer sini...huhu~~