Followers

Answer Questions

Sunday, October 31, 2010

Siapakah dia???

Gambar candid 


Wow!!..for me..its a wonderful day because someone mencari i dekat setahun dengan sekeping gmbr saje..percaya x?..hehehe...mcm nie ceritanya..hari tu..i tgh on fb..suddenly..my member suh i on chat...so, i pun on lh...borak kejap jer...pastu dia out plak...then, ade someone chat ngan i..i pun layan jer...dia ckp mcm pernah tgk i...tp tak ingt kt mane...i pun iye kan aje sebabnye bagi i..ayat dia mcm ayat biase jer nak ngorat..haha....but then, i tgk profile dia..mutual friends dgn club photography Ten Bucks...
That Club pernah datang kampus i buka booth 4 photography..and i pun ade juga tgk2 activity dia..tapi tataw plak ade someone yang amek gmbr i secara curi2...then, dia masukkan kat dalam fb club Ten Bucks..with title = Siapakah dia???..
Actually, i dah tahu lame pasal gmbr tu sebab ade junior bgtaw i yg gmbr  i dlm fb tu...but, i tataw la spe yg snap..cume last week baru jumpe dengan orang yg snap pic candid tu..ehee..dat guy yg i maksudkan tu...yg i chat tu lh...hahaha...dia share gmbr tu kt i..then tanye...gmbr i ker tu?..i pun ckp..yup!!...then dia ckp..Thx god...akhirnya jumpe juga tuannya..hahaha..kelakar sungguh..then, dia bgtaw..ade 2,3 lagi gmbr i...dia suke tgk i senyum..nmpk natural..itu dia yg kata lah...okey..nnti u all kate i perasan lak..n then...dia tgk gmbr2 i kt fb...and he said...nice!...lastly..dia offer kt i untuk buat photoshoot someday...tema and konsep akan diberitahu kemudian..
Oh...mcm tu rupanya...he said i ade talent because before this i dah byk kali pg buat photoshoot..cuma kali nie i minta dia bawa sorang dua photographer jer sbb i tak larat klaw sekali byk mcm kt Melaka..huhu..Owh ya..i balik melaka nanti..maybe ade shoot lg..kali nie, i minta konsep yg mencabar...so, i dah deal ngan photography kt Melaka..tunggu i balik and kitorang akan set tmpt dan tarikh...x sabarnye...hehehe...Owh, one more thing, i x dpt jadi model 4 diz exact because tarikh fashion show and exam i same..so, i terpakse suruh designer i cari model laen..tp terkilan juga sebab designer i memang buat baju tu ikut body i...huhu..but, its oke..next year...if ade fashion show..i akan pkai baju tu...juz wait.=)


p/s: Huurrmmm......x sabar nak balik Melaka...lalalalala...:p

Movie --> Lu Pikirlah Sendiri..


Movie nie i bagi 4 star sebabnya jalan cite dalam nie best sangat..kelakar!..hehehe..dari awal sampai akhir..tak habis2 gelak jer..hehehe..Nak2 plak, ramai pelakon dalam cite nie..ditambah plak dengan 3 penyampuk dari awal sampai akhir tak hbs2 wat selingan..but, i kureng cket dengan 2 orang gadis yang boleh dianggap macam heroin la dlm cite nie..dalam cite nie, gurl tu benci gler kt lelaki nie (Nabil) tapi yg peliknya dia plak yg cari Nabil, padahal kalau dah benci  tu...wat bodoe jer sudah...nie,siap pg cari kt tmpt kerja bagai...eh!.ko nie mmg perempuan apew ntah..huhuhu...mencik plak heroin dlm nie...ending, Nabil ley lak suke kat dat gurl..bak kate orang...jgn benci...nanti lame2 syg...eceh!..klaw i....jgn harap la nk tgk gurl mcm tu..kasi penampar lagi ade la...gedik semacam jerk...huhu...^_^


P/s :  X suke dengan perempuan yg gedik2...huhu=(


Baginda memberi salam dgn lafaz "assalamualaikum"dan menjawab salam dari para sahabat dgn salam yg penuh "waalaikumussalam warahmatulallah hi wabarakatuh" Beri salam - assalamualaikum" Jawab salam - "waalaikumussalam warahmatulallah hiwabarakatuh" Apabila kira berkirim salam pada org lain, hendaklah kita berkata "Kirim salam assalamualaikum pada Anis ye"contoh lerr ..Bukannya : "Kirim salam kat Anis ye" Dan bukannya " Kirim salam maut" statement ini adalah berdosa.

Walaupun sekadar gurauan!.Semoga ada manfaat.Subject: "Akum = Avde Kokhavim U Mazzalot".Maksud singkatan " A'kum"Assalamu'alaikum. Untuk renungan bersama : Janganlah kita menggantikan perkataan "Assalamualaikum"dengan "A'kum" dalam sms atau apa sekalipu melalui tulisan.Jika perkataan Assalamualaikum itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan "Salam" iaitu sama makna dengan Assalamualaikum. Sesamalah kita memberitahu member2 yang selalu sangat guna shortform A'kum dalam sms ataupun email. Perkataan 'AKUM' adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud 'BINATANG' dalam Bahasa Ibrani.Ia singkatan daripada perkataan 'AvdeKokhavim U Mazzalot'yang bermaksud 'HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG2 SESAT'. Mulai sekarang jika ada orang hantar shortform "A'kum",kita ingatkan dia guna "Salam" kerana salam ialah dari perkataan Assalamualaikum.Semoga ada manfaatnya.


P/s : JIKA ANDA TIDAK KEBERATAN , FORWARD LAH CERITA KEPADA TEMAN TEMAN MU, KERANA SESUNGGUHNYA ILMU YANG BERMANFAAT ITU, AKAN ABADI JIKA DIAMALKAN.

Makna "BYE" Dalam Islam..





Kenapa i baru tau maksud perkataan "BYE"... SubhanAllah!!! Perkataan "BYE" merupakan jarum sulit org Kristian... Di dlm bahasa Arab b'maksud "fihafzil baba ". Manakala dlm bahasa Malaysia b'maksud di Bawah Naungan Pope(paderi). Jadi foward dan sebarkan kepada semua shbt2 anda. Semoga Allah memberi rahmat kpd kita dan org Islam yang lain. Wassalam di Universiti Putra Malaysia. Itulah satu-satunya Universiti yang ada gereja. Gereja ini antara yang aktif untuk memurtadkan orang Islam. kalau ada saudara kita terminum 'Holy Water'. Sebenarnya air ini dibuat di Vatican City. Dijampi oleh paderi termasuk Pope John Paul yang jemput Perdana Menteri kita dulu! . Kalau terminum, cari air kolah dari 3 masjid. Baca Al-Fatihah 1x, Yasin 1x, 3 qul 1x, dan selawat. Ambil sebahagian buat minum dan sebahagian buat mandi. InsyaAllah mereka akan sedar dan dapat diselamatkan.insyaAllah. tolong fowardkan ... demi islam... demi agama yang tercinta...insyaallah... forwardkan mesej ini..""
P/s : If u all rajin, copy this and sebarkan ya..=)

Saturday, October 30, 2010

How to get a beauty templates??


Okey, this entry..i nak bagitaw u all tentang macam mana nak dapatkan layout blog kita yg cantek2...i post entry nie sebab dh 2,3 kawan i tanye mcm mane i wat layout for my blog..before that, i nak bgtaw yang i tak lah pandai sgt bab2 edit blog nie..i pun byk blajar dari member2 len mcm Ak_napie.Dia nie yang banyak bantu i dalam edit my blog..klaw x..x la cantekk macam nie kan..hehehe..so, untuk dapatkan templates yg cantek.i biasenya masuk kt link nie www.btemplates.com.
Dalam nie banyak sangat layout yg cantek2...laman web laen..i tataw la plak kan...if u all taw ade yg lagi cantik..juz leave url web tu kat my comment k...so, blh share with others..After korang pilih layout yang korang suke...juz copy and edit jer kat setting design korang..but make sure before that, u all must extract dulu xtml dia..klaw x, x jadi plak...papepun, kalau nak tahu lebih lanjut macam mana nak masukkan layout.korang boleh bace kat templates lepas download oke..kat ctu ade cara macam mana nak setting...Selamat mencuba k..=)




Suasana Raya Di UMK...=)

Pic 1 : Penuh 1 meja dengan makanan..=)

Pic 2 : I and shaffarin=)
Pic 3 : Dalam kampus i=)
Pic 4 : thx to Saufi (d bez photographer)
Pic 5 : My beloved friends:)
Pic 6 : I and lecturer yg trsyg..En.Fizie:)
Pic 7 : Muke masing2 budget cun jer..heheheh:p
Pic 8 : suasana di pagi raya..cam nie ker??hehehe:p


Sebulan lepas raya aidilfitri , My university macam biasa buat rumah terbuka plak..So, kitorang yg memang tiap-tiap thn x miss untuk pergi beraya nie semestinya x melepaskan peluang coz ari tu mmg dapat makan sepuas-puas hati.Sampai tak larat nak jalan pun blh..klaw ade sape yg blh mkn tahap macam tu lah kan...hahaha..:D
So, tgh hari tu..kitorang pun pergi la rumah terbuka...masuk2 jer pagar kampus..dah penuh booth...macam2 booth ade...ikut fakulti..fakulti i sediakan makanan satay, rendang...ade fakulti lain sediakan ABC,lemang,laksa,ketupat,biskut raya..macam-macam lah..sampai penuh meja kitorang amek makanan.
Kesimpulannya, rumah terbuka tahun nie sangat kreatif dengan keunikan hiasan booth2 fakulti tapi kalau bab meriah..i rase..tahun-tahun lepas lagi meriah sebab orang luar memang ramai dijemput.anak-anak yatim pun ade..papepun, thx to Saufi (photographer) coz sudi melayan kerenah kitorang yg gler bergambar nie..hehehe:p



True Love=)


I believe dat u all mesti dh tengok cite nie kan?..kalau yg dah tengok pun mesti repeat 2,3 kali..Macam tu juga dengan i...brape kali repeat pun x bosan sebab jalan cerita dia best sgt..romantic,sedih,happy,kecewa..semua feel ade dalam tu..I salute kat penulis novel nie sebab khayalan dia tentang dunia novel sangat tinggi sebab tu dia boleh menghasilkan karya yang sangat bagus...dan sekarang pun dah ditayangkan pada Jun lepas.I tak sabar nak tunggu part 2 daripada penerbit filem..mesti lagi gempak kan..hehehe...Owh ya, Lagenda Budak Setan the series pun dah keluar..byk sangat episode..tp..i tak de mase nak hadap tv..byk assignment+keje lain nak buat..so, my friends dah download cite tu dari youtube..tinggal i nak bg external kt dia untuk masukkan...hehehe...i dengar complain juga dari pembaca novel "Lagenda Budak Setan" yang mengatakan pengarah filem tak ikut 100% mcm cerita dalam novel tu..i tatawla kan sebab i pun x pernah tgk novel tu...tp dalam hati teringin plak nak bace..maybe someday..if i pegi kedai buku nanti..i'll try to find that novel...hehehe..So, movie nie...i kasi 5 star...sebab berjaya buat airmata i menitis..hehehe..:)

p/s: Kalau lah i dpt guys yg romantik mcm dlm novel nie....hehehe..=)




Aku Dan Dia ...



Awak..
Hari ni awak nampak serabut,
semua orang kutuk,
Tapi ada gak hati yang puji,
Jadi you can always count on me..

Awak..
Hari ni awak kata pipi saya tembam,
Dan saya kata perut awak moncett,
Masing-masing pertahan diri,
Padahal mengelak daripada di buli..

Awak..
Hari ni awak mesej saya,
Tapi saya selalu tertidur dan tinggal awak sorang-sorang,
Padahal kalau boleh saya tak nak tidur langsung untuk mesej dgn awk..

Awak..
Hari ni saya keluar sampai dinihari,
Saya tau awak nak diuliti mimpi,
Tapi awak setia menanti kerna takut pape terjadi,
Padahal diri dah tak larat berjaga lagi..

Awak..
Hari ni kita dapat berjumpa buat pertama kali,
Tapi saya banyak berdiam diri,
Padahal dalam hati gembiranya tak terperi..

Awak..
Hari ni awak 'call ' saya,
Tapi saya buat-buat biasa,
Padahal dalam hati teruja sangat sampai tak tahu nak cakap apa...

Awak..
Hari ni awak dtg tgk saya di 'airport',
Tapi saya buat-buat tak sedih,
Padahal nak elak daripada tak boleh berhenti menangis..

Awak..
Hari ni saya tegur awak,
Tapi saya tegur awak dalam hati,
Jadi, awk tak pernah dgr 'all the good lucks' n take care' hari-hari...

Awak..
Hari ni awk merajuk,
Tapi saya tak pandai nak pujuk,
Padahal nak saje saya peluk..

Awak..
Hari ni awk sakit,
Tapi saya tak berada di sisi kerana jarak menghalangi,
Padahal nak saja saya menjaga awk setiap hari..

Awak..
Hari ni saya cari merata botol 'coke' yang awk minati,
Tapi botol tu berbeza daripada apa yang dikehendaki,
Jadi saya berusaha mencari lagi sampai ke hari ini..

Awak..
Hari ini awk tak lagi mesej saya,
Tapi saya buat-buat macam tak de pape,
Padahal diri ni dah lemah tak berdaya...

Awak..
Hari ni awk ada masalah,
Awk jauhkan diri dari saya,
Jadi awk suruh sy jadi seorang yg kuat,
Agar sy brhnti drpd menangis,
Dan sy kata sy tak kan menangis lg,
Padahal airmata tetap mengalir kembali..

Awak..
Hari ni awk kata jgn tunggu awk lg,
Badan saya menggigil dengan sendiri,
Tapi saya kuatkan diri,
Padahal diri dah pucat lesi..

Awak..
Hari ni saya menangis lagi,
Sebab tak tahan rindu mencengkam di hati,
Saya buat kerja tak berhenti-henti,
Agar fikiran tak menganggu kembali,
Padahal diri dah lemah tak berdaya lagi..

Awak..
Hari ni bufday saya,
Kwn2 tak putus2 'wish' bufday kt saya,
Tp sy ttp menunggu awk,
Dan penantian sy bermakna,
Kerana awk masih ingat kt saya...

Awak..
Hari ni saya mcm tau kenapa awk menjauhkan diri,
Tp sy tak pasti,
Jadi sy tak nak fikir lagi,
Kerana takut akan menangis lagi...

Awak...
Hari ni berubah situasi,
Tapi sy still di sini,
Padahal dah kosong tak berisi...

Awak...
Hari ni sy nmpk awk dari...
Tapi awk tak mcm dulu lg,
Jadi sy terdiam sendiri...

Awak..
Hari ni saya buat-buat 'happy',
Tapi dah tiada harapan di sini,
Nak tak nak sy terpakse sendiri..

Awak...
Hari ni saya dah janji nak pergi...
Kerna tak sanggup nak tinggal di sini lagi..

Awak..
Hari ni saya tengok gambar kita senyum,
Tapi gambar tinggal gambar,
Yang tinggal hanyalah kenangan..

Awak..
Esok antara kita ada 'balai berlepas',
Esok..tiada esok untuk saya,
Esok juga tiada esok untuk awk..

Awak..
Hari ni saya sendiri menghasilkan nukilan ini,
Bukan untuk meminta simpati,
Tapi untuk kenangan sendiri,
Dan saya tau awk akan baca luahan ini,
Walaupun saya taw awk tak kan munculkan diri..

Awak..
Pesanan saya di sini,
Agar awk sentiasa bahagia di sisi 'family',
Dan tak kan lupekan saya hingga ke akhir nanti..

Awak..
Sebelum pergi..hari ni..kat sini..
Saya janji..semua ni untuk awk..
Sebab..kenal awk adalah anugerah terindah pernah saya miliki..
Terima kasih awk......
By: Ieyra Kieyra
(3.17 am)


p/s : Nukilan nie mmg i wat sendiri untuk dia..i tak ingat brp lame nukilan nie dibuat...tp i rase nukilan nie i dah buat awal or akhir thn lepas..semua puisi/sajak yang i wat..semua dalam blog i lagi satu...if u all rajin..jenguk2 lah blog tu ya...www.luvmykarya.blogspot.com.Semua nukilan dalam tu..semua yang i buat sendiri berdasarkan apa yang i rasa..but, dah lame sangat x update..coz x de ilham sejak akhir2 nie..later, i will update that blog.tQ.



Hehe..It's Crazy time...=)





Macam biasa...if i borink sangat and tataw nak wat pe..mula la tangan nie gatal nak on webcam and snap pic...hehehe..i mmg gler gmbr..tp bile ade mood.Klaw x de mood nak bergambar..memang muke poyo la korang akan nampak..hehehe..so, this is my friends..Ama..dat tonite...kitorang memang borink bangat.tataw nak wat pe..i pun tinggal sorang2 jer..tu yang i panggil ama datang bilik i..hehe, so..dia teman i tido sekali...So..gambar2 kat atas nie biase2 jer...nanti letak pose2 yang lebih2..korang cakap gedik plak..hehehe..oke,so..that's all for this entry.Sekian.=)

Friday, October 29, 2010

Drama Mandarin - ALADDIN

Pic 1 : I,ama and nadia..hehehe:)
Pic 2 : Gambar before kitorang naek pentas.
Pic 3 : Kat Lab before pergi dewan.

Pic 4 : After habis lakonan

Last week, kampus i ade wat festival language..so, every class like Arab,Jerman,Mandarin, Jepun and Thailand kena buat persembahan as a final project memandangkan msk diz sem dah level terakhir kitorang belajar.
So, class i decide nak buat lakonan..Tajuk=Aladdin..if u all tgk gambar kat atas nie. i rase u all tau dah i berlakon jadi ape kan?...hehehehe...So, malam festival..memang best sangat..mcm2 lakonan ade..ade wat cite Snow white, Ali Baba dan 14 penyamun, Jejak kasih and macam2 lagi...yang penting, kitorang memang happy sangat.Sebab ptg sebelum persembahan, kitorang ade wat rehearsal..tapi tak menjadi..agak stress juga la smpai kena buat 2,3 kali..
last2..malam tu, laoshi kata persembahan kitorang best tapi sayang coz rakaman yang laoshi i rakam tu tak ley nak copy lak..tapi tape, nanti i try minta lagi..mane taw..boleh plak kan...hehehe and one more thing, i try to make up my eye like biya..hehe..i dah minta izin ngan dia..so, dia kata x kisah...hasilnya...ramai yg ckap eyeshadow i mmg lawa..wawawawa....tQ.

Join My Youthsays Club!



  1. What is Youthsays.com?

    YouthSays.com is a REWARDS platform for youths. Members of YouthSays.com consist of youths (aged 13 – 30) from all over the Southeast Asia region. Membership is FREE & currently open to youths from Malaysia, Vietnam, Indonesia, Philippines and Singapore.

  2. Where do the rewards come from? And why?

    Every year, businesses spend a lot of money on research, advertising, and organizing activities to gain support from youths. Through YouthSays.com, youths can support businesses directly in research, advertising and organizing activities. This saves money for the businesses, which are then passed on to youths in form of cash, prizes and enriching experiences.

  3. How do youths get rewarded?

    Youths get rewarded by participating in opportunities such as:

    1. Online Surveys - Businesses who create products and services for youths rely on their opinions, feedback and advice to help them do what’s best for their young consumers. When youths take online surveys they get rewarded for sharing their feedback directly with the businesses. Youths are highly encouraged to be honest with their answers as these answers will be used to shape or modify the products or services which will affect the youths in the end. Have a look!
    2. Online Advertising - What youths tell their friends is the most powerful form of advertising and businesses need this. Through YouthSays.com, businesses can get advertising support directly from youths. In return, youths who provide this support get rewarded. Youths can choose to spread cool events, news or promotions and get paid in cash or prizes. Youths can also choose to support social campaigns by sharing with their friends and make a huge difference! Have a look!
    3. Community - Youths get the opportunity to meet other youths from across their country! YouthSays.com enables youths to ask questions and give answers to one another. Have a look!

  4. What rewards has YouthSays.com given out?

    Youths on YouthSays.com are rewarded in many attractive ways for their participation. In the past, youths have earned cash, won prizes like laptops, iPods, cameras, concert & cinema tickets, product vouchers, a car and much, much more!

    In November 2009, hundreds of YouthSays.com members were flown from all over Southeast Asia to Kuala Lumpur and given free accommodation and passes to engage and be inspired by global change icons like the co-founder of Twitter, Donald Trump, Tony Fernandes and Bob Geldof at the Youth Engagement Summit (YES 2009). See Past Rewards

  5. Why does YouthSays.com reward youths?

    We believe that youths are full of ideas, opinions and energy... which can actually make a difference! But most of the time, youths do not do anything about it. Maybe it is the lack of encouragement or the feeling that it will not matter.

    So what can we do? Well, YouthSays.com believes that by rewarding more youths, more youths will be encouraged to take actions – actions which can influence or change things.

    Therefore, YouthSays.com partners with businesses and leaders to reward youths for their actions.

    After all, we believe, useful actions should be rewarded!

    Our mission is to work with as many reward partners as possible to create rewarding campaigns and experiences for millions of youths in Southeast Asia.

  6. How many youths have joined Youthsays.com?

    Currently, there are more than 200,000 youths from Malaysia, Vietnam, Indonesia, Philippines and Singapore who have already joined YouthSays.com. They are actively participating in exciting opportunities created for them by YouthSays.com and enjoying the rewards.

  7. How to Join Youthsays.com?

    You can join YouthSays.com in just 1 step.

    Simply click on the “Sign Up Now” button and fill in your regular email address.
    Tip: provide the email that you often use or check so that you will not miss out on any exciting opportunity.

    Within 10 minutes, you should receive an activation link in your email inbox.

    Just click on that link and follow the next steps to activate your YouthSays.com account.
    In case you don’t get the activation email in your inbox, check your junk mail. It might be hiding there.

p/s : This youthsays..dah lame dah de..i pun br taw from my friends..so, x salah kan..kita share sesama...so, if u all berminat..boleh masuk kt link yg i letak kt bwh pic di atas.tQ~



Im Sorry...

Pic 1 : Ubat yang doc kasi kt i..glerr byk!!


Hurmm...lame kan i x post entry..huhu...then, ade 1,2 entry yg i post lepas2..i da delete...something happen...semuanya bermula bila abg i bgtaw kt mak i pasal i sakit...pagi tu, abg i call..tanye pasal sakit i..then..after that..dia kata nak call mom plak..okeyla..then, malam tu...mom i call..seminggu sebelum tu..mmg mom i taw..i sakit and dah g hospital pun..jumpe doktor pe sume..tp i tak bgtaw detail per yg doktor ckp..i think..abg i yg bgtaw sbb dia rajin bace blog i...so, that nyte..memang i kena bebel teruk ngan mom pasal i tangguh2 pegi wat medical check up..i dah suh per mom i ckp..g beli vitamin kat farmasi..then..jumpe doktor pun dah..cume..i tak ikut waktu makan ubat...lagi2 ubat batuk..sebab i terlalu busy ngan assignment...klaw i mkn ubat batuk..after 15 minutes..confirm i dah x sedarkan diri..tido jer....asyik tido jer...bila masa keje2 i nak siap..??
i memang menyirap juga lah malam tu...memang dalam kepala i..abg i punye keje nie ...i nie keras kepala cket..i paling tak suke kena bebel...so, malam tu..mmg i kena sebab degil sangat x nak g wat medical check up..yer.......i know...tp i yg sakit...biarlah i hadap sendiri...lagipun..batuk jer..i know diorang sume risau start i jatuh sakit ari tu...batuk i pun dah nak masuk dua bulan tak elok2..i pun tataw nak wat per...ubat batuk dah minum,air kelapa dah minum,air suam pun dah amek..per lagi?..huhu..so..lepas mom i call..i terus bg mesej kat abg i ..."thanks sebab bagitau mak"..first time...i memang rase bersalah..tp i memang tak suke klaw orang pakse2 i buat something yang i x suke nak buat.
For my bro..adik minta maaf k..kalau buat abg terasa ngan mesej2 adik malam tu..adik memang tak de mood langsung malam tu..sebab...even mak tau adik sakit..tp disebabkan abg tanye2 lagi..mak dah bertambah risau...tu yg smpai call adik...and then, plz dun tell wateva my problem kt mom..sebab..adik mmg x suke nak crite problem adik kt family...adik accident dulu pun adik tak bgtaw..keluar2 dari wad kecemasan,mom and abg dafi dah de kt depan..tu pun kawan yg bgtaw..dan sebab tu adik wat blog..luahkan kt sini..tp x semestinya apa yang adik luahkan..nak smpaikan kt mom..oke....so, forgive me about that.



Saturday, October 23, 2010

A Little Too Not Over You ...

Artist : David Archuleta

It never crossed my mind at all
That's what i tell myself
What we had has come and gone
You're better off with someone else

It's for the best i know it is but i see you
Sometimes i try to hide what i feel inside
And i turn around, you're with him now
I just can't figure it out

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me,I'm not over it
Tell me why I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you, not over you...

Aren't memories supposed to fade?
What's wrong with my heart?
Shake it off, let it go
Didn't think it'd be this hard

Should be strong, movin' on but i see you
Sometimes i try to hide what i fell inside
And i turn around, you're with him now
I just can't figure it out

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why i can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you

Maybe i regret everything i said
No way to take it all back, yeah
Now I'm on my own, how i let you go
I'll never understand
I'll never understand!

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why i can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why i can't seem to face the truth
And i really don't know what to do
I'm just a little too not over you, not over you....



p/s : I really luv diz songs by David Archuleta...it reminds me about someone that makes me fall in love....:)

Saturday, October 16, 2010

SALAM UNTUK KEKASIH = NADIA







Salam Untuk Kekasih...




Guyz...tengah2 i online...suddenly i terdengar diz songs from my friends...and i tanye dia, ape tajuk lagu tu..and siapa yang nyanyi...dia ckp..salam untuk kekasih by nadia...then, i terus cari and download...i'll try cari lirik dia..u know what...lirik dia tersentuh sangat sebab de kena mengena ngan kisah i....nnti i upload..u all dengar k...:)

Di sebalik kalbu,
Yang semakin layu,
Terbenam rasa rindu,
Terkunci suara hati,
Tiada siapa tahu.........
Di manakah kasih,
Tak seperti dulu,
kata kau sayangkan ku,
Benarkah itu......
Walau kehadiranku hanyalah sementara,
Bukan salahmu sayang kira kau jatuh cinta,
Akan ku pergi jauh takkan kembali,
Salam maaf permisi,
Ku undur diri......
Kini ku bersara,
Dengan langkah baru,
Mengisi luka ini,
Kekasih...sekeras aku,
Terhiris kerna kamu.....
Ku tinggalkan cinta,
Kisah yang berlalu,
Kisah kenangan kita,
Hanya kau tahu........
Walau kehadiranmu bagaikan menghiasi,
Bukan caraku sayang harap engkau mengerti,
Pemergianku ini tak ku relai,
Salam maaf permisi,
Ku undur diri...

Sesuatu itu ada bermacam sesuatu......

Tersentuhkan dengan lirik lagu nie...???...i lagi tersentuh kot....tssk..tssk...T_T...hhu...dah2...enough!!!...cukup2 la tu yerk..i nak sambung study blk..esk i ade exam..owh ya, sakit i da oke cket..i da boley mkn nasi..tak lg minum sup mcm sebelum2 nie..hhe...cume i kne ikut time mkn ubat jer..okey..thanks to all my friends yg byk bantu and tolong teman i kt bilik nak2 plak i sorang2 jer..huhuhu...so, from tonite..i nak g practise berlakon..sebabnye i x pg practise pun lgi nie...lagi brp hari jer persembahan akn berlangsung...huhuhu...doakan i cepat sembuh k..amin~~~
p/s : 1st >> i tamau g wat medical check up..sebabnyer i ta nak amek tau pasal sakit2 nie..biarlah doc nk mrh ker ape..tu pun klaw btl ape yg doc tu ckp...oke..:(
2nd >> My bro dpt posting dari Sarawak ke Melaka...yess!!!!!!!!...im so happy for him..hehehehe...:)
3rd >>Cuti i da dekat nie...macam biasela kn....hehehe..start planning for holiday+enjoy !!