Followers

Answer Questions

Thursday, December 29, 2011


video


Part 2 ini mendedahkan bagaimana ahli-ahli Freemasons serta sekutunya mencapai matlamat mereka dengan cara yang akan memberi impak yang sungguh besar terhadap seluruh kehidupan manusia iaitu dengan cara "Penguasaan Minda". Bagaimana mereka menguasai minda manusia serta elemen apakah yang digunakan bagi melaksanakan tujuan bagi kepentingan mereka sendiri. Semoga video ini akan memberi kesedaran buat kita mengenai sistem ini yang berada di sekeliling serta impaknya jika tidak ditangani dengan segera.





video


Assalammuualaikum w.b.t

Sungguhpun sy tidaklah begitu arif dalam hal keagamaan dan juga sebagai seorang insan yang   baik dari segi kehidupan. Namun, sy rasa amat terpanggil untuk berkongsi ilmu pengetahuan yang membawa kepada kebaikan kita bersama. Dah lama sebenarnya mengkaji sejarah islam serta kepentingannya. After tengok video nie timbul keinsafan serta satu ilmu yang amat2 berguna untuk sy dan semestinya sy juga ingin berkongsi dengan anda di luar sana..The arrivals ini mempunyai lebih 50 part. Insya'Allah, selebihnya akan dimuat turun secepat yang mungkin..;)

p/s : Credit to Muhammad Ruzaini Ruslan for tell me about this video.appreciate it! ;)




Release Tension ;)

Snap pic with Kalai and Lily

My Bestfriends ;)

Here me ;p

Muka kecewa or kepenatan nie??ngee~


Wink..wink..hehe..after habis present business plan tu..my roommate,pija and her friends ajak i, ama and lily pegi main bowling kat KB MALL..So, after maghrib kitorang bertolak but malangnye game full..ramai plak yg dok tempah nak maen mlm tu..kat 10x g kaunter tanye kekosongan..still x de..dengan hati yg agak kecewa, kitorang g makan MC'D dlu..then, tgh2 makan tu, satu lg group pijan, azfar and the geng datang..rupanya diorang pun nak men bowling tapi x dapat juga..last2 kitorang melepak kat MC'D jer..and that time i tak berapa suke act..yerla..bersembang lame2..nak2 sakit perut and pening kepala dah dtg sekali..ingt nak balik jer..but even x kesampaian hajat nak maen bowling..at least, dapat juga menghilangkan tension kne tembak mase present petang tadi..hehe..papepun, this will be one part of sweet memory coz pas nie dah grad tataw g bile nak jumpe..-_-




Friday, December 23, 2011

I LUV U GUYS



Hye Dear My Followers,
This is all for you,
 i'm appreciate it and thanks again for blogwalking here.
 Luv u all..Mmuah2...:)


This business plan actually wajib for final year di Universiti Malaysia Kelantan and of course kami juga diwajibkan masuk. nak tak nak..terpakse lah terima..dan tak disangka dapat masuk final stage plak..maka, berkobar-kobar juga la nak menyiapkan mende nie walau banyak dugaan yang melanda. Semalam, mase present oke but mase Q&A. 

The judges not understand with our fonancial report. Dia kate Cash flow kitorang salah coz x masukkan Cost of good sold..so..totally balance sheet and others are wrong.huhuhu...agak kecewa actually..but the end..without any expectation, we don't believe coz we won third prize..even its just third prize, we still happy for that and congrats too for others friend.So..what we get for the prize???..hehe..soon, i will tell to u all k.. surprise!!.......owh ya, last but not least, the video below is about introduction for our management composition..enjoy it k..;)


video


P/s : Thanks also to my grandma coz dalam menyiapkan tugasan nie..dia juga byk bg kata-kata semangat even sakit mase tu..miss her..-_-




Monday, December 19, 2011

PERFORMANCE FOR DINNER

video


Semalam lepas balik dari tengok budak-budak junior buat presentation..i singgah makan kat gerai member..makan sizzling..tengah tunggu makan tu..yanti and ain bagitau..kalau nak tengok video kelas korang menari mase dinner tu...ambil la kat lily..i punya la excited nak tengok...balik-balik tu terus pegi bilik lily and copy video...tengok berulang-ulang sampai ke pagi..hahaha..actually, ade step yang i lupe but yang paling i tak percaya..akhirnya dapat juga kelas i buat persembahan di malam dinner tu..so, congrats my friends too coz kita sama-sama berlatih siang malam untuk persembahan nie..hehehe :)


video

Video kedua nie plak from class D..Performance daripada diorang pun gempak juga..nak-nak Si Azfar..sangat tak sangka rupanya dia ade talent dalam bidang tarian..tak macam i..keras macam kayu...hahahaa...Overall, dinner malam tu sangat meriah dengan performance dari kelas masing2..weee..:)



Sunday, December 18, 2011

GRADUATION NIGHT



Otw ke Hotel :)

Sahabat baik saya :)



Wif all my classmate..luv u all :)

Me with Isa


Macho boy, Helmi  with Me..:)

Queen Of The Night :)


OKey,malam jumaat ri tu, 15hb Disember 2011. I ade Dinner kat Hotel Reinassance, Kota Bharu, Kelantan.For all my coursemate, graduation night. Tema Red Carpet Affairs.So...like i said before..i x wat persiapan langsung untuk pergi dinner nie..dari atas sampai bawah,semuanya i pakai mane yang ado yo..dunno why..but yang pasti i x de mood sangat nak pergi..After solat maghrib..cepat-cepat bersiap coz nak kejar bas pkul 7.40pm.. but i lambat juga siap..cadang nak sewa kete..but suddenly my friend called and cakap bus still ade..mase tu kat pkul 8 lebih juga..so..i, ama n lily decided naek bas jer..hujan plak tu..haish..sampai2 jer..mula lah operasi snap gambar..tak sangke my photographer, Chua pun ade..hehehe..Majlis bermula dengan nyanyian lagu UMK and foods presentation.sambil2 makan..adelah selingan persembahan daripada akustik band. Setiap kelas juga kena buat persembahan termasuklah kelas i..kiotrang menari jer..lagu roly-poly..actually, before dinner nie, dah 3,4 hari juga kitorang practise..i klaw dah naek pentas..gugup juga la..dalam hati..belasah jer laa..janji menari..hehehe..:)

Beberapa anugerah seperti anugerah crazy girl, anugerah blur CEO, anugerah novelist turut diadakan..tapi bukan i lah pemenangnya..and last sekali..ade anugerah KING and QUEEN of the Night..King dimenangi oleh my lecturer, En. Fadil..and pengumuman untuk QUEEN..its me!!..serious, i betul2 x sangke dapat anugerah tu..sampai nama kena panggil dua kali..baru i naek pentas..actually i tataw siape judges and what the criteria they choose..i think smue yang pergi dinner malam tu..semua cantik2 belaka..:)

Owh ya,my bestfriend, Gobi said to me..
I'm so grateful to know u as well, u nie bukan sekadar kawan biasa, u r more than that for me, what a pretty girl u r,u got the talent to be a super model or an actress. U R A STAR beb!!!..u always share ur problems and stories to me, dun worry, everything will be fine..always keep in touch...

Sedar tak sedar..dah 4 tahun i menimba ilmu kat negeri Kelantan nie and bermacam-macam dugaan yang i tempuhi..this all will be my fantastic memories..tak kan dapat kat tempat laen..even dulu i selalu merungut duduk kat Kelantan and UMK..but now, i appreciate all this...thanks to all lecturer and friends coz always give me support..luv u all..semoga relations kita tak berakhir setakat di Universiti..:)




Wednesday, December 14, 2011

STUDIO SHOOT







Thx to Abg G, Chua and dua photoghrapher coz byk bagi tunjuk ajar and nasihat..nothing to say..just enjoy!..;)


Monday, December 12, 2011

I MISS HER -_-


Salam..

Hurm..ari nie langit mendung jer..macam nak hujan. Actually, i baru bangun tido..penat wat assignment tadi, amek mase untuk rehat..last2 tertido..sedar x sedar dah pukul 5.53pm..bangun-bangun jer kepala dah pening..i tak ley tido petang, klaw x..macam nie lah..kepala rase sakit sangat..huhuhu..btw..i sangat-sangat rindukan arwah nenek..huhuhu..tersangat rindu...dah 2 bulan dia pergi..dalam hati i..betul ker dia dah pergi??..atau selama nie i mimpi jer??..teringin sangat bile i call kampung..dia yang angkat..huhu..i sayangkan dia..rindukan dia..penguat semangat i selain mak i ialah nenek i..so, bila nenek dah x de..i rase sebahagian semangat i dah x de..Dia yang banyak bagi tunjuk ajar..Kalau balik kampung jer..dialah yang ajar i macam mana nak masak,nak kemas rumah..huhuhu...i tak ley teringatlah..mesti cepat jer nak menangis...now tinggal atok i jer kat kampung...cian dier..but i salute sangat kat atuk i..dia tak pernah lupe nak ziarah kubur arwah nenek i..after subuh and before maghrib mesti dia pergi..i plak..tak ley balik kampung buat masa nie..kalau x..menangis jer non stop..segala kenangan dengan arwah nenek smue ingat balik..pergi dapur teringat dia masak..pergi bilik dia pun teringat dia tido..sesungguhnya, pemergian dia adalah satu kehilangan terbesar dalam hidup i..banyak pengorbanan dia selama hidup nie..nasib baik masa dia jatuh sakit hari tu..i balik juga even sekejap..sempat lah juga i jaga dia kat hospital..tapi mase tu lagi sedey...i dapat taw dia masuk hospital pun coz adik i yang bagitahu, family laen tak nak bagitahu coz i dok jauh..so nak balik agak susah..i balik pun senyap2..beli ticket flight pun tak de sape yang tahu..huhu..sampai kat hospital terus i nanges..keadaan nenek i lemah sangat time tu..doctor kata jantung dia dah x ley nak wat per..so, masa 3,4 hari tu i gunakan ruang yang ada untuk jaga dia..sikat rambut dia, suapkan dia makan, lapkan badan dia...T_T sumpah..i sangat sedey bile teringat saat-saat nie.....i tengok keadaan dia..i dapat agak yang dia tak dapat bertahan lama.....
Sebulan selepas i balik dari kampung..i dapat panggilan dari mak i..dia bagitahu nenek i dah tak de..i terkedu..tataw nak cakap apa..nak menangis pun tak keluar air mata..i cepat2 beli ticket flight..sampai kat KL..abg Nazrul i ambil..pkul 1 lebih baru sampai kampung..sampai2 jer..i tengok depan rumah dah ade orang..i masuk rumah jer..tengah dengar orang bace yaasin..lepas letak barang..i beranikan diri tengok jenazah arwah nenek i...sedeynya...tak tergambar...mak ngah i buka kain yang menutupi muka nenek..after i tengok muka nenek..terus i nanges..berkali-kali i pegang muka dan tangan dia..cium pipi dia...betul ker nenek dah pergi...kakak sangat sayangkan nenek......T_T dan sepanjang malam tu, i teman jenazah nenek..sampai lah pagi esok..i ambil peluang untuk mandikan and kapankan jenazah nenek..before nak tutup muka dia untuk yang terakhir kali..i lah orang terakhir yang cium dia....hinggalah dia dikebumikan...i rase dunia hari tu gelap jer..tak de lagi sinar...Semoga arwah nenek tergolong dalam kalangan orang-orang yang beriman..amin.
Buat nenek..semoga kita bertemu lagi di alam sana...kakak sayangkan nenek sangat2.......T_T




HOLIDAY At Medan, Indonesia :)



Saje bagi orang jeles :P

Eee...Jiwang karat betul!!



Semalam tiba-tiba jer ade dua gambar masuk dalam facebook i..kena tag dengan Abg Nazrul Anuar..Amboi..bagi adik jeles yerrr sebab x dapat nak join dia pergi holiday..dia ade ajak holiday sama but nak wat cam ne..i pun x de cuti lagi nie..huhu..tapi yang tak tahan tu..gambar punye laa jiwang..siap amek dengan bunga..haha..katanya nak bagi bunga kat akak ipar..huh..Tapi part yang i x sabar nak tunggu nie ialah buah tangan dari sana..heee..:)
Buat abg Nazrul Anuar, thx coz even x dapat nak follow but u still remember me..ur adik..of coz la adik syg..hahaha..next year, if adik balik Perak..adik pegi kedah lawat abg kat sane ekh.. see ya :D




Sunday, December 11, 2011

Facebook??



Mom : yunk…nanti buatkan mak punye facebook k…
Me : ?????

Hahahaha..actually, I tak terfikir langsung pun yang mak I nak buka account facebook..i pun pelik juga coz selama nie dia tak setuju I joined social networking nie..its happened pun because last week mak i terjumpa dengan member dye yang dah 29 years lost contact..mak I minta number phone but kawan dye lupe number hp..so, dye suh add kat FB jer..gitulah al-kisahnya….hehehe..So, supposed yesterday I tolong buatkan new account tu but agak busy cket..tu yang postponed..:)So..after this, kena cover2 la cket if post bukan2 kat wall…heheh~~


Dalam hati : Kena buka 2 account nie..satu account for family..satu account for friends..ngee~:D



PROSPERITY BURGER (:



Wow!!..menu porsperity burger dah ade balik...haha..before this Mc'D promote pasal GCB Burger and Chicken Breast..If GCB tu still blh accept lagi but kalau yg Chicken Breast tu macam x sedap jer..tataw la kalaw de sesiapa yang pernah merasa cakap sedap kan..tapi bagi i, tengok gambar pun macam tak tertarik nak makan..btw after Prosperity burger nie dah ade balik..awal2 lagi i dah merasa ngan my roommate, AsuCuk..kitorang memang gile Mc'D...kalau ade Mc'D..menyinggah jer keje..hehe..After burger nie dah ade balik..sure!..tiap kali keluar..i akan cari Mc'D..hahaha :D


p/s: Tengok gambar jer dah lapar dah..haish!..:D




GAMBAR GERHANA BULAN DI MALAYSIA



Peringkat pertengahan gerhana penuh itu dihitung berlaku pada pukul 10.32 malam ketika ketiga-tiga jasad samawi iaitu bulan, bumi dan matahari berada dalam kedudukan satu garisan dan satu satah. Ia juga menandakan fasa purnama Muharam 1433 Hijrah yang sama dengan kemuncak gerhana penuh dan jangkamasa bulan melewati kawasan bayang dalam bumi ialah selama tiga jam 22 minit sehingga gerhana berakhir pukul 12.18 pagi.


Gambar pemandangan di Planeterium Negara :











Kesimpulannya, kita sebagai hambanya haruslah bersyukur kerana masih diberi kesempatan merasai nikmat yang sangat menakjubkan ini. Nak tengok lagi??..kena tunggu tahun 2014 lah klaw macam tu..tu pun tatawlah kita nie still ada lagi ke x..huhu~




BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA (BRIM)

Borang permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia RM500 boleh didapati secara percuma mulai hari ini di semua pejabat cawangan dan pusat khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), Jabatan Penerangan, Jabatan Pembangunan Persekutuan, lobi utama Kementerian Kewangan dan sekolah-sekolah terpilih dari 9 pagi hingga 5 petang.
Satu talian hotline bagi menjawab persoalan dan memberi penjelasan mengenai pelaksanaan Bantuan Tunai RM500 – Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri, YAB. Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak pada 7 Oktober 2011 yang lalu telah disediakan seperti berikut:
Talian hotline: 1-800-222-500 (Bebas Tol)

Waktu operasi: 9.00 pagi hingga 5.00 petang (hari bekerja)
Emel: belanjawan2012@treasury.gov.my

Perkhidmatan mulai 7 Disember 2011 (Rabu)
Bilik Operasi Bajet

Aras 10, Blok Tengah
Kompleks Kementerian Kewangan Malaysia
1-800-222-500 (Hotline)
03-8882 3786 (Faks)

Mekanisma BR1M
1. Syarat Permohonan
Syarat Asas:
  • Warganegara Malaysia
  • Isi rumah berpendapatan kasar RM3,000 dan ke bawah sebulan
2. Dokumen yang diperlukan
Dokumen wajib:
  • Borang Pendaftaran BR1M
  • Salinan MyKAD / Kad Polis / Kad Tentera
  • Salinan Gaji (jika berkenaan)
*Nota – Penerima bantuan e-Kasih layak menerima bantuan
2. Kelayakan dan Definisi Ketua Isi Rumah
Kelayakan:

Bantuan ini diberikan kepada ketua isi rumah atau ketua keluarga

Definisi ketua isi rumah:

Adalah seorang lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli keluarga yang tinggal serumah atau ketua keluarga.

Ini merangkumi individu yang:
  • Berkahwin;
  • Ibu atau Bapa tunggal yang mempunyai tanggungan;
  • Bujang yang mempunyai tanggungan; dan
  • Warga Emas sebatang kara







Saturday, December 10, 2011

Its Done ;)



Yeaayyhh!!!...
U know what???segala seksa, bebanan untuk siapkan thesis dah selesai..pagi tadi, seyes..agak berdebar menunggu giliran untuk present my thesis..Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar..mostly semua kne comment and i pun kena tambah cket for part descriptive analysis. Tak sia-sia lah i menangis+sakit dulu kan???..Now, tinggal nak wat pembetulan cket and jilid thesis..So..what im gonna to do is selesaikan semua assignment2 i yang laen yang berlambak-lambak nieh..Thx to ibu (Prof. Madya Datin Rosnah) coz banyak bagi tunjuk ajar even dye sebenarnye seorang yang agak cerewet..huhuhu..i percaya..selagi kita terus berusaha dan mencuba, selagi itulah kita akan beroleh apa yang kita hajati..:)
Thx also to all my friends especially Ruzaini coz byk bg support..hehe..


P/s : Happy after all this has done!



PRESENTATION THESIS




Esok I ade presentation about my Thesis..huhu..agak berdebar actually coz banyak dugaan betul dalam nak menyiapkan task akhir nie. This is also first time, I menangis buat assignment selama 4 tahun I belajar kat sini. Mane taknye, advisor lame I dah balik Indonesia so this sem I got new advisor. Sangat cerewet..huhuhu..mostly kena ubah balik tajuk.Reason coz nak kecik kan scope. Alhamdulillah, akhirnya dapat siapkan juga thesis nie. Hopefully, presentation esok berjalan dengan lancar. Tadi dah practice tapi still rase macam x confident jer coz takut dengan soalan-soalan killer dari penilai..huh..mati lah I klaw x dapat jawab soalan diorang..huhu..Doakan i dapat buat yang terbaik k…~






KAWALAN KEHORMATAN


Hari tu, Adik Sultan Kelantan, Tengku Fa-iz ade datang melawat UMK. So, bila tetamu kehormat dah datang. Tugas I sebagai Anggota Kor-Suksis kenalah main peranan sekali. Kitorang kena buat Kawalan kehormatan.Actually, agak serabut time tu coz keesokannya I dah nak kena submit my thesis. So, banyak yang perlu I edit lagi. Tapi nak wat cam ne kan..dah my responsibility, take it jer la.huhu..So, kat bawah nie adalah beberapa gambar semasa ketibaan Tengku Fa-Iz ke UMK. Sorry, gambar I tak de dalam nie..tengok suasana jer la ekh..hehe :)


Picture 1 : After habis perbarisan sebelah pagi, breakfast at UMK Cafe

Picture 2 : Menunggu ketibaan tetamu kehormat


Picture 3 : Combine dengan Wataniah

Picture 4 : Akhirnya sampai juga orang yang ditunggu-tunggu :)




Friday, December 9, 2011

Studio Shoot









Okey..malam selasa ri tu, abg Faiz call i..dia cakap photographer from API Team minta i jadi model for studio shoot. So, memandangkan i free malam tu..so, i accept that job. Really fun but too tired coz ramai plak photographer malam tu..shoot plak dalam gelap, then bile ramai photographer maka banyaklah flash and lighting yang menyala kt arah i..i dah la silau..then, 1st time pkai contact lense..lagi bertambah penat mata i..btw, credit to AsUcuk coz bagi tunjuk ajar macam mane nak pkai contact lense..kalau x kerana photoshoot, x de keje i nak pkai mende2 mcm tu..huhu..thx also to Abg Faiz and Kak Miza coz always gives me support..luv u team photographer...with luv~




Monday, December 5, 2011

DINNER TIME!

Hmm...
What should i do.?? 15th nie i ade dinner wif all my course mate.huhu..So, dalam banyak2 dinner yang i pernah attend..diz dinner are very important for me..tema red carpet so of course ke arah glamour..deymn!..seyesly, i awal2 mcm tak de mood nak g majlis2 mcm nie..so, everything about it i x prepare.huhu~

Member2 i yang laen sume dah sebok beli pakaian and aksesori for dinner..i bukan x nak beli..but bagi pandangan i..dress i still byk yang sesuai utk pkai mase dinner..so..juz gunakan apa yang ada :)

And one more thing, hopefully pada tarikh dinner tu..ade lah mood i nak pergi..-_-




PART TIME JOB





Really thanks to all photographer in KB area coz bagi peluang kat i untuk menceburi bidang modelling walaupun i bukanlah professional and perfect untuk menjadi seorang model..peluang yang diberi akan i gunakan sebaik mungkin..thx to Max Photographer, Geng API  and others. Abg G, Abg Mat, Abg Faiz and especially kak Miza also more 20 photographer's in KB area.. really fun bile shooting dengan anda semua ;)

Kerjaya sebagai seorang part time model bukanlah cita-cita i act..i juz take this chance as a hobby and mencuba sesuatu yang baru..jauh sekali sebab nak glamour or mencari nama.. Alhamdulillah, rezeki i dalam bidang nie semakin meluas..so i ade beberapa tema shoot yg i teringin nak buat..but..secret...hehehe..so wait for next shoot k.. :)

p/s : thx to my bff, friends yg sll support me dari blkg.. syg anda semua :p




MY LOVELY GRANDMOTHER



Salam buat semua,

Maaf sebab lame sangat x update diz blog. Now, i dah masuk final year. So, sangat2 busy dengan thesis and activity luar yang lain sampai diri sendiri pun kadang-kadang tak terjaga makan minum apatah lagi masa untuk rehat.huhu..

Pertengahan bulan 10 ri tu, my grandma meninggal..huhu...sedey sangat...:(
Banyak sangat kenangan yang buat i menangis kalau i teringat..dari situ juga lah betapa i rasa keutamaan keluarga itu sangat-sangat penting..hargailah dan sayangi orang yang berada disekeliling anda sementara masih ada. Dah x de nanti..menyesal pun dah tak guna..huhu..mula2 i tak ley terima juga dengan pemergian nenek i..yelah, 4 tahun i belajar kat Kelantan nie..tak banyak masa yang i luangkan masa untuk berada di kampung. Bila teringat mak i selalu pesan call nenek n atuk kat kg and i terleka dengan kesibukan kat sini buat i menyesal bila ingat blk..So now, i x nak perkara macam tu berlaku.busy tahap mana pun..i akan call atuk i kat kampung.kesian dye sekarang..huhu:(

But, i salute dengan atuk i..tiap2 hari after subuh and before maghrib..mesti dye melawat ke kubur arwah nenek i..bacakan yaasin..i plak tak ley ingat langsung..kalau x mesti menitis jer air mata nie..arwah nenek paling rapat ngan i kot dari kecik..nak2 plak i cucu sulung..banyak perkara yang nenek i ajar and pesan..yang i terkilan sangat..i nak sangat dye ade time majlis wedding bile i kawen nanti..tapi semua tu tak kan berlaku..Allah s.w.t lebih menyayangi dia lg..huhu T_T

Al-Fatihah buat nenda..Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan semoga dia bahagia di alam sana..







Saturday, December 3, 2011

Wedding shoot :)











Credit to Anis Bridal, Kak Miza and API Photographer coz give me opportunity to shoot with this theme.