Followers

Answer Questions

Monday, July 26, 2010

I da tak ingat..masuk yang malam tadi..ntah yang ke berapa ratus kali i menangis sebab dia....Semalam, i tak berapa sihat...so..i tido awal..dalam pukul 11 lebih...then i terjaga balik dalam pukul 1..I terkejut coz ada panggilan dari Amoi..

yer la...jarang sangat kitorang nak contact lebih2 lagi pukul 1 pagi..i tanyela..ade ape2 ker Amoi..ira tak sihat nie...then..dia ta nak cakap lak..dia kate..sorry ganggu..so..i biarkanlah...n kitorang off call..x lame kemudian dalam 10 minit lepas amoi call..dia hantar mesej..
Amoi
: Iera..erm ade bende nk ckp ni sbnrnya.
Ieyra : Ckpla..
Amoi : Iera leh tukar messy iera x?cmni ryn wat status messy 'who mrsjoy'?. Then,tiba-tiba joy pm moi..and die minx iera jgn pkai id tu lagi..Moi xtaw nk ckp ape dh.
After i dapat mesej tu..i ta bls pape..coz i tataw nak bls ape...n tak lame kemudian..amoi bg mesej lagi..
Amoi : Akak minx maaf..akak cume xmo joy tu wat pape kt iera.era pon tawkan die camner..sori syg..
Saat i bace mesej nie..airmata i memang da mengalir...lagi2 bila i bace..."akak xmo joy tu wat pape kt iera"..n i akhirnya balas..
Ieyra : Wat ape mcm mane kak?..dulu..dia sendiri yg watkn id 2..ira x suruh pun..ira da tkr mrsjoy ngan name ira.da x de lg mrsjoy..kne buang jg ker?
Amoi : Better iera kai id br je, ni nasihat moi..

2x mesej nie amoi bg..n i tak balas....Lepas tu..i terus bangun..i kuar bilik n stay kat balcony..mase tu ntah berapa lame pun i tataw yang i berdiri kat situ...yang i taw..i menangis jer.....sejam lepas tu..i call amoi...amoi pujuk i jangan nanges lg..and dia pun
tataw nak cakap per...last2 dia pun menangis sekali..n i tataw pun yg Biya ade sekali..agaknye amoi sendiri tak sanggup nak dengar ira nanges..then..dia pass kat Biya..n Biya sekali lg ckp supaya i tak gune id tu lg....

I bukan ta nak ikut nasihat diorang..tapi i tak boleh...email tu penting sangat bg i...semua maklumat dari bank, broadband,universiti,pensyarah,kawan2..semua kt situ...lagipun ape salah i..sampai dia nak suh i jgn pkai lg id tu..mmg i akui dia yg wat id tu..n id tu,dia sendiri yang letak mrsjoy..n actually..i da tukar name mrsjoy tu kepada nama i..cume friends2 lame yg mmg i da add ta dapat lg tgk id bru i..diowg still nmpk id mrsjoy...lagipun bukan i da lama sangat tak masuk room..I terkilan sangat..klaw ryn marah pun i gune id tu..its oke..maybe bkn milik i lagi..i boleh bg semua id yg joy watkan utk i..cume i terkilan....terkilan sangat...sebab id tu la satu2 kenangan i ngan dia dulu...dia sendiri yg wat..n akhirnya dia sendiri suh i delete..bagi i...kejam sgt...

i ingatkan lepas i delete facebook joy n ryn...so..i x de lah sedey2 lagi..tp sebaliknya berlaku..I delete facebook diowg pun bkn sebab i berdendam or marah..cket pun tak terlintas..tp i buat semua tu demi kebaikan i..i dah ta nak bersedih n terus menangis bila on fb dia....or bace comment2 yang wat i lagi bertambah sedey..sebab tu i delete..i nak delete tu pun amek mase..sampaikn kawan i yg tgk tangan i terketar2 nak tekan delete pun offer nk tlg tekankan....n mase i tekan delete tu..i menangis lg..bagi i..ryn n joy x sepatutnye mengungkit mende dah lame..who's mrsjoy now dah x penting...yg pastinya diowg dah bahagia rite.....

Lepas tu..i rase tenang sangat coz lepas nie i dah tak perlu nak sedey2..sampaila malam tadi.....sepanjang malam tadi i menangis jer..i tak ley tido langsung...i tdo pun..airmata tetap mengalir jg..pkul 9..i hntr mesej kt member i yg i tak dapat nak pg kelas...i tak sihat...mata pun dah bengkak da....naseb baik diowg faham...i harap lepas nie...tade lg timbul masalah2 yg boleh wat i sedey lagi...huhuhu..T_T

p/s : Kejadian ini berlaku pada 25/7/2010 ..pukul 1 pg..maaf lmbt post sebab i masih lagi bersedih ...:(

Saturday, July 24, 2010

Love u friends...thx..=)

Pic 1 : Ama , Faiz , Akob n Ieyra

Pic 2 : Acting jer nie..hehehe~

Pic 3 : Cantekk kan pemandangan sini....=)


Pic 4 : Lepas penat berkayak...take pix 1st..;)


Pic 5 :Mmg tabik kt Faiz coz x penat2 nak mengayuh...;)

Pic 6 : Before turun berkayak....sempat g pose..hehe..;p
2 hari lepas i ade post gmbr i ngah bosan dalam kelas rite...so..my friends ..Ama tanye..mane gambar dia..asyik gambar i ngan lily jer..haha..oke2..so.....kali nie i letak gambar kite yer yunk...i tak ingt la bile but rasenyer awal minggu last week..member i ajak g berkayak..i pun kebetulan mmg ngah bosan..so..i ajakla Ama..kitorang g naek moto...I, Ama, Yaakob and Faiz...nie 1st time i bawa moto kt Kelantan..selalunye i drive kete jer..ehee~
So..sampai jer kt tempat yg dituju..kitorang pun book la 2 kenu..i naek ngan Yaakob..n Ama ngan Faiz...tapi yg kelakarnya..i yg budget terror nie nak dok blkg..coz selama nie asyik dok depan jer kan..tp last2 dok depan jg coz i takot dok blkg..rase mcm nak terbalik jer kenu tu...huhu~
But, after that baru macam selesa cket tp penat la nak mengayuh...tabik kt Faiz n Ama..ta dapat nak kejar diowg...ehee..kitorang berkayak sejauh 5km...jauh kan.....;p..Pemandangan kat situ nice sangat..ley release tension bg sape2 yg ade masalah...mcm i...eh!!..mcm i ker???..mcm byk masalah lak kan...wawawawa...pape pun..really enjoy it !!!..;D


It's a Wonderful Life ..=)


Hari nie hari yang dinanti-nantikan i selama nie...My dad n mama now tgh otw datang ke Kelantan..Diowg nak holiday kt sini..termasuk saudara-mara i..semua sekali 3 kete..tak sabar nak jumpe..kebetulan hari nie i cuti...ehee~
I nak cite pasal aktiviti semalam..semalam x sempat nak update coz penat sgt..huhu..hari Jumaat bagi i mmg hari yang menakutkan..sampaikan, bile da tiba hari jumaat..i macam trauma plak..mane taknye..i terlibat dengan SUKSIS (Kor Sukarelawan Polis Siswa Siswi )..So setiap hari Jumaat mmg hari kitorang trpaksa bangun awal untuk latihan kawad kaki..
Pukul 6 i da siap2 da untuk turun ke padang kawad..Pukul 6.45..kitorang da siap beratur utk nyanyikan lagu Negaraku n Lagu Terbilang UMK..lepas tu..wat senaman ringan n yg nie paling i tak tahan..kitorang kena berlari sejauh 2.4km tanpa henti...pergh!!..mmg penat la..bile fikir2 balik..cam tak cayer jer i bleh lari sejauh tu tanpa henti..n next week..kitorang kena lari sejauh 3km..waa...i x sanggup la...huhuhu~
Habis jer berlari..teruk kitorang kena marah coz ade sorang dua yg tak habis lari...semua sekali kena wat 'pumping' 10x...p/s : betul ke eja tu ea...klaw salah gtaw la en...lepas tu kitorang dibenarkan berehat untuk sarapan pagi..Pukul 8.45..kitorang kne terpacak kt padang kawad untuk menjalani latihan kawad lak...So...hari tu..kitorang bljar kawad perlahan jalan..name jer perlahan jalan..tapi penat gak nak menahan kaki nak2 plak penat berlari yg tadi pun tak hilang g..
Pkul 11.30 kitorang dibenarkan rehat sampai pkul 2.45 ptg sementara pelatih lelaki bersiap2 untuk solat Jumaat..I pun balik bilik...pergh!..mase tu mmg panas gile..berpeluh2....i pun on9 jap sambil hilangkan peluh..last2 i ley tertido lak..mase tu badan i da rase seram sejuk da mcm nak demam...pkul 2..i terbangun then siap2 g mandi..mase mandi tu..i dah terketar2 da..air dia sejukk gler...habis jer mandi...i tgk kt luar cuace panas terik tp kt dalam bilik sejuk semacam jer..huhu..~
Tepat pkul 3..kitorang da start latihan kawad..cuace jgn ckpla..memang panas terik..naseb i da siap pkai sunblock...and buat sekian kali..i kena lari 2 rounds padang kawad coz kena denda tak hantar jadual study..mmg salah i pun kan..ehee..tu la..sp suh x hntr..padan muke...huhuhu~...
Dalam setiap kesalahan yg dilakukan oleh pelatih dalam kawad tak kire la sesiapapun..maka semua orang akan kena denda..so..mcm tu la semalam..ntah berapa ratus kali ntah i kena lari...i rase semua2 dari pagi sampai ptg adela kt 3km lebih juga i lari...huhu....Pukul 4.30...latihan kawad tamat...HHoorrayy!!!!!!!!!..Hari yang menyeksakan dah x de...juz wait 4 next week lak...huhu~
After balik dari latihan kawad..i sempat lagi on facebook..and i chat ngan adek i..adek i cakap yg mama n ayah nak datang sini hari ni....i baru taw kot..ayah x cakap pape pun nk dtg sini...huhu...maybe ayah nak wat surprise kot...but..adek i tak dapat datang coz dia x dapat cuti..dia baru nak dinaikkan pangkat untuk jadi leader...so..tak ley cuti...sedey la sbb tak dpt jumpe dia..15 minute after i chat ngan dia..i dapat callin from my dad..dia gtaw nak dtg sini hari nie...bertolak pagi n stay kt resort Pantai Cahaya Bulan....=)
Akhirnya..ayah i gtaw juga nak dtg..hehehe....Lepas i puas berborak ngan ayah i..i bersiap2 nak kuar mkn ngan lily n hafiz...i nak makan lamb chop (my new feveret)..ehee~...selalunya kitorang makan kt restaurant D'Kantan..tapi malam semalam hafiz bawa kitorang makan kt Restaurant Mr.Cook..tempat dia nice+romantic..ehee...makanan dia pun bez...mase makan kt ctu..i sempat bagi kek kt hafiz..nk sambut bufday dia..dia lahir bulan 5..tp bulan 5 ritu i cuti sem..so,x dpt nak sambut same...
Lepas kitorang mkn..my buddy(lily) nak pg cari kasut plak..so..kitorang otw kt Wakaf Che Yeh...habis semua kedai kitorang pergi tp tak jumpe2...last2..i plak yg ternampak dress yg nice...i terus beli..tapi hafiz bayarkan..sweet....thx hafiz...my bestfriends...ehee...~So..pukul 11 lebih i balik hostel...cadang nak overnite..tp tak larat la..malam tadi i tido awal...pukul 12..penat sgt2...n pagi tadi i bangun pkul 9 lbh..siap2 basuh baju n wat sandwich..
Now i tade wat per..tu yg sempat nak update blog nie..hehe...owh ya..member i ajak g lata tembakah ari nie..mybe mase i tgh taip nie..diowg da gerak g sane..i x dpt follow coz family i nak dtg kn...family 1st..yurp...tu yg penting...........luv them....=)

Thursday, July 22, 2010


Huhu...nie la masalah i....bile i tgh chat or balas comment someone yg baru kenal..soalan nie mesti tak ley nak jawab... "awak asal mane ? "...huhu..Bagi korang mesti senang nak jawab..tp bagi i...agak sukar nak jawab...i terpaksa jawab panjang lebar kt diowg nieh...Actually..i lahir kat Miri, Sarawak..now, menetap di Sungai Udang , Melaka...My mom asal dari n9 n Ayah i plak berasal dari Perak..

Kenapa banyak sangat negeri..?? sebab dulu ayah i seorang askar..so, faham2 la..klaw dah askar tu..merantau la kejenye kan...so..family i nie byk kali juga la berpindah randah disebabkan tugasan ayah i..I stay kt Miri sejak lahir sampai umur i 4 thn..and then, ayah i ditukarkan di Kem Seberang Takir, Terengganu..kat sane i stay dlm 2 thn..lepas tu..ayah i sekali lagi ditukarkan ke Kem Ipoh, Perak..so.. kat sini mmg lame jg la i stay..daripada i tadika sampai i form 4...after form 4 (tahun 2004 )..i pindah ke Melaka plak..sampailah sekarang....

And i hope..nie adalah destinasi terakhir buat keluarga i tanpa ade sebarang cadangan untuk pindah2 lagi..but last month..i dengar..my mom mcm bercadang nak pindah ke Shah Alam..huhu...i minta2 tak jadi la...coz i da selesa stay kt Melaka..bagi i dalam byk2 negeri i pernah stay..Negeri Melaka is d best..even kecik jer negerinye..bak kata orang "pusing ke mane pun..ke situ juga " yes!..mmg kecik..tapi byk pembangunan baru yang sentiasa dilakukan..
Selama i belajar kt Kelantan nie..time i cuti sem..ade jer pembangunan baru yg i tgk..macam2...hihi...lagipun..byk tempat rekreasi yg boleh pergi..walaupun pantai melaka tak secantik pantai area pantai timur..tapi bagi i dah cukup bagus tuk tenangkan minda...ehee...(touching lak )..adess~hmm....pas nie...i hope..tade lg da yg tanye..mcm mne awk ley stay byk negeri or watever berkenaan asal i..i rase penjelasan nie pun da cukup panjang lebar kan....so..read it !..n dont ask me again bout diz...choww...~

When I'm bored in Class....=)

Pic 1 : I and my buddy at UMK ..Lily

Pic 2 : Time nie kt Dewan Kuliah 10 & 11

Pic 3 : Snap pic kt Makmal Komputer 1


Pic 4 : Boossaannn



Bila da start sem baru...macam2 azam yang dicakapkan....tapi bile da start masuk kelas...azam baru pun ntah ke mane..baru 1st week.. i rase ade 1,2 class yg bosan...but..tak bermaksud la i tak ley nk tangkap sume kan....sambil2 lec ade kt depan...i kat belakang..ley lg snap pic with my friends..hehehe...
Hari nie i pkai lawa plak..actually.. i ngah sedey time nie..saje jer nak pkai lawa2..bg der semangat cket...mata pun da bengkak tu coz malam sebelum tu..i da puas menangis...huhu~So..kesimpulannya...jangan selalu biarkan airmata anda mengalir..sometimes it's oke but sometimes it gives more hurt...huhu...~

Wednesday, July 21, 2010

FUN AND ENJOY WITH MY HOLIDAY ...:)

Photoshoot : Bandar Hilir Melaka..
Place : Sungai Melaka..







Lame gler i tak update blog nie kan..hurm.....i rase de kt 3 bulan lebih juga lah kan....start i habis final exam sem lepas....today.. i nak cite pasal ape yg i wat sepanjang i cuti dua bulan ri tu..awal bulan 5... i ade latihan hutan kat Bukit Bakar, Machang kelantan untuk SUKSIS... macam2 pengalaman yang i dapat semasa menjalani latihan dalam hutan....dalam seminggu tu blh kate yg btl2 puas mandi sehari jer...hari yg lain tu...mcm tak mandi jer...stakat berendam n naik utk tukar baju...ngan sentiasa diserang musuh lagi..pergh!!...mmg penat la kan.....
After seminggu kat dalam hutan... i terus balik melaka...byk juga la brg yang di bawa...naseb i naek bas jer..2 hari lepas i balik melaka..tempat yg i bakal wat praktikal ( SIEP ) da call suh masuk pejabat..i pun ta nak la lengahkan mase..so i masuk pejabat juga.. tempat i praktikal tu sebuah syarikat yang terkenal juga dalam kalangan anak syarikat Petronas...kebanyakan pekerja adalah lelaki..dalam office tu sowg jer perempuan..termasuk i..dua orang la..klaw da bunga cket dari kumbang...faham2 la..penat juga la nak melayan...tak melayan kang ckp sombong plak..lagi pun i budak baru kat ctu kan...but ape yg i boleh cakap...semua pekerja kt ctu..mmg sporting...siap wat party mc'd untuk i mase last day kt ctu....and until now..i de contact lagi ngan staff2 ctu....:)
After 1 week .. my friends call me..n dia minta tolong untuk jadi model 4 club photography negeri melaka...so.. i pun tak wat pape...i pun deal la ngan diowg untuk wat shoot kt belakang kota A- Famosa..mase tu..kak shiera n kak moi teman i la g shoot ctu...dari 6 ptg smpai 8 mlm...penat jg la time tu...hbs jer shoot , i kne rush pergi Pantai Puteri lak coz my club de nak wat bbq malam tu...kebetulan member i dr JB balik n nak jumpe i ..so i jumpe dia kejap...lame jg kitorang tak jumpe...coz masing2 ade tugas masing2 kan...but..that nite mmg happening la jg....:)
And then ..after 2 days..ade lagi yg minta i jadi model...ader yg i tolak coz penat sgt..i tak terkilan .. coz bukan i ske sgt jadi model..i stuju pun coz saje nak make me fun..So.. selama i cuti nie..mmg i kaki jalan jer la kan..balik uma 1,2 pagi...mane lagi la i pegi...tengok wayang , men bowling , men game , karok , jalan2..wah...fun gler...best sgt..wayang tu smpai da tataw nak tgk cte per daa...And then, my friends ama ajak wat keje part time kt Parkson selama 2 weeks..so..i follow jer la..smpai bengkak2 kaki kne g klinik time nie...n selama 2 weeks i tak blk uma..juz stay kt uma member i coz uma dia dkt cket ngan tmpt keje...-.-
After i rase da tataw nak wat per kt Melaka..so i amek keputusan tuk ke Perak..seminggu i kat sane...i akhirnye dapat jumpe orang yang dicari2 selama nie...da mcam jejak kasih..hehe....yerla.. da 13 tahun lost contact..n tak sia2 la pencarian i slame nie...i jumpe dia n kitorang keluar same...mmg byk sgt perubahan...cerita pasal classmate yg len..ader yg jadi doktor..bljr lg..yg dah kawen..ade band sendiri..pergh..mende yg kite tak sangka2..itu lah yg terjadi kn....:)..Sepanjang i kat perak..aktiviti yg i wat kt sane...i pergi Gerbang Malam..kebetulan malam yg i pergi tu..ade unit kebudayaan negeri perak..wat persembahan..so, i take a chance tuk tgk skali..n macam biase...i tengok wayang n karok kt sane..ade satu hari tu...pagi2 lagi i da pergi air terjun..drive ke ctu smpai terlajak ke jelapang...hehe...mandi separuh badan jer..sejukkk.....after that..balut ngan tuala..drive blk..terus mandi kt uma jer...:)
Agak2 da bosan tataw nak wat per kt Perak..so , i amek keputusan tuk pergi KL lak...i call my bestfriends (shiela ) yg i nak pergi sane..mmg every cuti sem i mesti g uma dia kt kajang...dia pun da berapa kali call i suh datang sane...opss..lupe nak gtaw yg dia da bertunang mase i keje part time ri tu.hehe..hurm...so..i pun bertolak ke KL..i turun kat jalan Duta..n sorang lg kawan i amek kt ctu..mase turun kt Jalan Duta tu..i teringat lak kt joy..sebab dia pernah hantar i kt ctu mase i jumpe dia dulu..hhmmm...berbalik pada cite td..kawan i pun bawa i g jalan2 kt The Curve n IKEA..banyakla yg kitorang borakkan....Pkul 6 ptg..shiela pun dtg n amek i...n kitorang gerak ke Kampung baru tuk makan...i order Lamb chop...lamb chop ctu mmg sedap..i like it.!!...lepas mkn..kitorang otw balik Kajang...
Hari kedua i kat KL....Shiela ajak i g club..memandangkan Shiela kate dia jage i n dia ader orang dalam..so..i pun ikutla...before pergi club..petang tu..i n 4 kawan yg laen pergi Wangsa Maju..karok kt sane...ntah brp jam diowg order pun i tataw smpai tataw lak nak karok lagu pe ntah..tp i puji all my members la...sume pandai nyanyi...mengalahkan artis..:)..Mase i tengah fun karok..3 lagi member i otw dari Bukit Jalil nak join skali..so, after diowg smpai..i kenalkan diowg kt member2 i yg ngah karok nie tadi..After karok..kitorang otw ke Jalan ******** ...mase 4 clubbing....huhu..act..gementar juga..1st time nieh...memandangkan member i ade owg dalam..so..rase selamat cket..i tak minum langsung dlm tu...juz dance n see people around...but..my friends ade yg minum...tp diowg minum jauh2..its oke..i can accept it..Malam tu tak salah i ...Argentina vs Jerman kot..tak salah i la..menang 4-0..mmg haruk pikuk la kt jalan merdeka kan...after blk dr club..kitorang lepak2 kt kedai mkn area KLCC..pkul 4 lebih br blk Kajang..
Keesokannya...tengah hari juga la br bgn....i n shiela otw ke Gombak plak...jalan2 sane..n then ptg tu..Shiela hantar i ke Bukit Jalil coz hari tu i nak balik ke Melaka...So..pkul 9.00 malam i smpai melaka....Penat sgt....Pagi tu..i bangun2 jer..nenek n atok da de kt uma...diowg nak bawa i balik kg kt N9...huhu..terpakse la jg balik N9...mase otw blk..ade lori terbalik tgh jalan lak..penat gak la nak tunggu....huhu...balik kg nie bg i sometimes best la..but sometimes..tak best coz tak de pe pun...nenek i ajar i care nak wat bubur durian..dari pagi i kait kelapa, kupas kelapa, mesin kelapa smpai la masak...i da reti nak wat bubur durian..yes!!..( br bljr masak act )..heheh..~
2 hari i kat n9...teman atok n nenek pergi Bahau n Gemencheh..beli byk brg...best la..coz atok n nenek bawa g jalan2..hehe..pastu..atok hantar i balik Melaka keesokannya...sampai jer Melaka..i terus contact kawan i, Amalina..kitorang kuar jap..:)
And last day i kat Melaka...i akan bertolak balik ke Kelantan coz cuti sem i dah hbs...so...conclusion 4 cuti sem nie..mmg pack ngan aktiviti2..hehehe....seperti cuti2 sebelumnya..i rase cuti sem nie lebih pack...:) so..now..i kat kampus..mase i ngah type nie...i da 2 weeks kat sini..class mcm biase..hari ahad hingga selasa mmg pack..rabu n khamis juz have 1 class..act...byk lg yg i nak cite...tp type pjg2 nnti korang bosan lak kan nak bce..so...nnti, i masukkan lg yg mne i rase mcm nak cerita dengan lbih detail lg oke.......~