Followers

Answer Questions

Monday, July 26, 2010

Tears are words that heart cant say...

I da tak ingat..masuk yang malam tadi..ntah yang ke berapa ratus kali i menangis sebab dia....Semalam, i tak berapa sihat...so..i tido awal..dalam pukul 11 lebih...then i terjaga balik dalam pukul 1..I terkejut coz ada panggilan dari Amoi..

yer la...jarang sangat kitorang nak contact lebih2 lagi pukul 1 pagi..i tanyela..ade ape2 ker Amoi..ira tak sihat nie...then..dia ta nak cakap lak..dia kate..sorry ganggu..so..i biarkanlah...n kitorang off call..x lame kemudian dalam 10 minit lepas amoi call..dia hantar mesej..
Amoi
: Iera..erm ade bende nk ckp ni sbnrnya.
Ieyra : Ckpla..
Amoi : Iera leh tukar messy iera x?cmni ryn wat status messy 'who mrsjoy'?. Then,tiba-tiba joy pm moi..and die minx iera jgn pkai id tu lagi..Moi xtaw nk ckp ape dh.
After i dapat mesej tu..i ta bls pape..coz i tataw nak bls ape...n tak lame kemudian..amoi bg mesej lagi..
Amoi : Akak minx maaf..akak cume xmo joy tu wat pape kt iera.era pon tawkan die camner..sori syg..
Saat i bace mesej nie..airmata i memang da mengalir...lagi2 bila i bace..."akak xmo joy tu wat pape kt iera"..n i akhirnya balas..
Ieyra : Wat ape mcm mane kak?..dulu..dia sendiri yg watkn id 2..ira x suruh pun..ira da tkr mrsjoy ngan name ira.da x de lg mrsjoy..kne buang jg ker?
Amoi : Better iera kai id br je, ni nasihat moi..

2x mesej nie amoi bg..n i tak balas....Lepas tu..i terus bangun..i kuar bilik n stay kat balcony..mase tu ntah berapa lame pun i tataw yang i berdiri kat situ...yang i taw..i menangis jer.....sejam lepas tu..i call amoi...amoi pujuk i jangan nanges lg..and dia pun
tataw nak cakap per...last2 dia pun menangis sekali..n i tataw pun yg Biya ade sekali..agaknye amoi sendiri tak sanggup nak dengar ira nanges..then..dia pass kat Biya..n Biya sekali lg ckp supaya i tak gune id tu lg....

I bukan ta nak ikut nasihat diorang..tapi i tak boleh...email tu penting sangat bg i...semua maklumat dari bank, broadband,universiti,pensyarah,kawan2..semua kt situ...lagipun ape salah i..sampai dia nak suh i jgn pkai lg id tu..mmg i akui dia yg wat id tu..n id tu,dia sendiri yang letak mrsjoy..n actually..i da tukar name mrsjoy tu kepada nama i..cume friends2 lame yg mmg i da add ta dapat lg tgk id bru i..diowg still nmpk id mrsjoy...lagipun bukan i da lama sangat tak masuk room..I terkilan sangat..klaw ryn marah pun i gune id tu..its oke..maybe bkn milik i lagi..i boleh bg semua id yg joy watkan utk i..cume i terkilan....terkilan sangat...sebab id tu la satu2 kenangan i ngan dia dulu...dia sendiri yg wat..n akhirnya dia sendiri suh i delete..bagi i...kejam sgt...

i ingatkan lepas i delete facebook joy n ryn...so..i x de lah sedey2 lagi..tp sebaliknya berlaku..I delete facebook diowg pun bkn sebab i berdendam or marah..cket pun tak terlintas..tp i buat semua tu demi kebaikan i..i dah ta nak bersedih n terus menangis bila on fb dia....or bace comment2 yang wat i lagi bertambah sedey..sebab tu i delete..i nak delete tu pun amek mase..sampaikn kawan i yg tgk tangan i terketar2 nak tekan delete pun offer nk tlg tekankan....n mase i tekan delete tu..i menangis lg..bagi i..ryn n joy x sepatutnye mengungkit mende dah lame..who's mrsjoy now dah x penting...yg pastinya diowg dah bahagia rite.....

Lepas tu..i rase tenang sangat coz lepas nie i dah tak perlu nak sedey2..sampaila malam tadi.....sepanjang malam tadi i menangis jer..i tak ley tido langsung...i tdo pun..airmata tetap mengalir jg..pkul 9..i hntr mesej kt member i yg i tak dapat nak pg kelas...i tak sihat...mata pun dah bengkak da....naseb baik diowg faham...i harap lepas nie...tade lg timbul masalah2 yg boleh wat i sedey lagi...huhuhu..T_T

p/s : Kejadian ini berlaku pada 25/7/2010 ..pukul 1 pg..maaf lmbt post sebab i masih lagi bersedih ...:(

3 comments:

13Taki said...

waa...sorry to hear this..cheer up k.. =]

IeyRa K!eyRa said...

its oke uncle....cite lame rite...:)

~caHaYa MaTaKu~ said...

moi minx maaf ngan iera... sori sgt... syg ira..

Post a Comment