Followers

Answer Questions

Friday, November 5, 2010

Beza Suka dan Cinta.. ^_^Pernah tak suatu hari korang duduk termenung memikirkan tentang perasaan korang pada seseorang..Kadang-kadang kita keliru kan dengan perasaan sendiri..lagi-lagi pasal cinta,sayang dan suka...So, kat bawah nie adalah sebahagian tips perbezaan suka dan cinta kita terhadap seseorang k...hope, ia akan menambah sedikit pengetahuan =)


1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

2- Di hadapan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.

6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.

7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut jua menangis. Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8- Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata cinta berubah menjadi airmata. Setiap orang yang hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.
P/s : i percaya u all pernah merasa perasaan suka dan cinta kan?..begitu juga dengan i...cuma perasaan cinta tu i hanya dapat rasa sementara jer..even sakit untuk melupakan perasaan cinta tu..tapi i rase bertuah sebab pernah merasa kehebatan perasaan cinta itu sendiri :)
0 comments:

Post a Comment